Pačejovskou sprintrallye ovládli bratři Vojtěchové

26. červenec 2004

Dvojnásobným triumfem bratrů Vojtěchových s vozy Peugeot 206 WRC v sobotu v Pačejově skončil čtvrtý podnik mistrovství České republiky ve sprintrallye.

Štěpán Vojtěch zvítězil v této soutěži potřetí za sebou, i letos před starším bratrem Tomášem. Libereckým sourozencům patří také první a druhá pozice v průběžném pořadí mistrovství republiky.

Štěpán Vojtěch začal útokem a vyhrál první rychlostní zkoušku před Václavem Pechem, který do rallye vstoupil jako vedoucí jezdec šampionátu. Ovšem již při druhé zkoušce praskla Pechovi kardanová hřídel jeho Fordu Focus WRC a soutěž pro něj skončila. Rallye dlouhá 318,3 km s 11 rychlostními zkouškami se pak už jednoznačně nesla v režii bratrské dvojice. Oba Vojtěchové se přetahovali o vteřiny a definitivní rozhodnutí přinesla devátá zkouška, kdy měl Tomáš Vojtěch při průtrži mračen potíže se stěrači. Ztratil tak 35 sekund a zároveň šanci na prvenství. Vítězný Štěpán Vojtěch v cíli řekl, že svižný začátek byl v souboji s Pechem nutností. "Ovšem poté, co musel odstoupit, jsme trochu polevili na tempu, ale bylo to možná až příliš. V sedmé erzetě jsme naštěstí po lehkém nárazu jen minimálně ztratili a závěr se nám podařilo zvládnout v pohodě," konstatoval. Spokojený byl i Tomáš Vojtěch, třebaže litoval ztráty z deváté zkoušky. "Na začátku druhé části soutěže jsme dostali pořádnou chuť a chtěli jsme bratra potrápit, ale i s druhým místem máme důvody být spokojení," řekl. Třetí dojel Jiří Volf se Škodou Octavia WRC, který dosáhl nejlepšího výsledku v sezoně. Soutěž poznamenala havárie Petra Trnovce v druhé rychlostní zkoušce, v níž po nezdařeném průjezdu zpomalovacím úsekem vyjel prudce do travnatého svahu. Jezdec si pohmoždil záda a podrobil se vyšetření v nemocnici. V páté zkoušce havaroval Josef Semerád, ten ale vyvázl bez zranění.

Výsledky: 1. Š. Vojtěch, Ernst (Peugeot 206 WRC) 39:07,8, 2. T. Vojtěch, Palivec (Peugeot 206 WRC) -54,6, 3. Volf, Latif (Škoda Octavia WRC) -1:19,8, 4. Trněný, Pritzl (Škoda Octavia WRC) - 1:58,9, 5. Otto, Ottová (Toyota Celica) -2:03,6, 6. Chvojka, Chvojková (Ford Escort Corsworth) -2:09,3.

Průběžné pořadí MČR: 1. Š. Vojtěch 93 b., 2. T. Vojtěch 82, 3. Pech (Ford Focus WRC) 79.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio