Nový trenér zahájil angažmá u Dynama remízou

18. říjen 2004

Nový trenér českobudějovických fotbalistů Robert Žák začal své nové angažmá úspěšně. Jeho tým ukořistil bod za bezbrankovou remízu na hřišti Slovácka, které dosud doma vyhrálo všechny tři zápasy.

Soupeřem Slovácka byli nejen Jihočeši, ale i celodenním deštěm nasáklý terén. V šestnáctce Jihočechů zahřmělo jen párkrát. Nejblíže ke gólu měl po Palinkově rohu Abrahám, ale jeho hlavička šla o decimetry nad. Nachytat na hruškách se vzápětí snažil Filipka záložník Ivana, jenže jeho rána z dobrých 30 metrů kopírovala předchozí Rajnochův vedle mířící pokus. Když hosté přečkali nejhorší, začali vystrkovat růžky. O práci se brankáři Drobiszovi staral zejména agilní Lafata. Gólman Slovácka ale byl vždy pozorný a svou třídu potvrdil zvlášť po Vozábalově brejku, kdy konečky prstů bravurně vytáhl Lafatovu dělovku na tyč. Závěr poločasu se dohrál pod taktovkou Jihočechů a to donutilo domácí o přestávce střídat. Petržela nahradil nevýrazného Pospěcha, na jehož místo na hrot útoku se posunul Ivana. Slovácko evidentně ožilo, jenže jeho převaha končila před šestnáctkou. V ní byli domácí nuloví a potvrdili, že ne náhodou mají společně s Budějovicemi třetí nejhorší útok v lize. Jejich žalostnou produktivitu nevylepšil lob Nezmara, který vyškrábl na roh Filipko, ani s 12 góly nejlepší kanonýr MSFL Ordoš. Naopak nebýt Drobisze, neměli by domácí ani jeden kladný bod. V 78. minutě totiž Kulič ošálil Rajnocha, ale tváří v tvář strážci svatyně Slovácka vyhořel. Závěrečný nápor domácích už vyzněl doztracena, byť v něm měl na kopačce tři body Polách. Z deseti metrů však v ideální pozici mířil nad.

Výsledek: 1. FC Slovácko - Dynamo České Budějovice 0:0 Rozhodčí: Beneš - Holub, Kafka. ŽK: Abrahám - Horejš, Chlebek, Gruber, Vozábal, Kulič. Diváci: 3632.

Sestavy: Slovácko: Drobisz - Švejnoha, Rajnoch, Palinek - Abrahám, L. Jarolím, Polách, Ivana (84. Kolář), Kadlec - Pospěch (46. Petržela), Nezmar (77. Ordoš). Trenér: K. Jarolím. Budějovice: Filipko - Horejš, Homoláč, Pončák - Gruber (90. Rožboud), Dvořák, Vozábal, Chlebek, Grznár (81. Plocek) - Kulič (86. Matoušek), Lafata. Trenér: Žák.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio