O pořadu Folkový antikvariát

Pořad, který se zabývá prezentací písní a interpretů z dob převážně minulých. Je tedy jakýmsi opakem novinkových hitparád.

Folkový antikvariát je vysílán formou mixu archivních nahrávek a osobních vzpomínek a postřehů moderátora Pavla Zajíce ze skupiny Nezmaři.

Témata jsou vybírána víceméně náhodně, popřípadě jako reakce na současné dění ve společnosti. Případné speciály se vztahují buď k obecně frekventovaným tématům (Vánoce, Silvestr) nebo bohužel v souvislosti s odchodem významných osobností folkového žánru. 

Pořad není koncipován formou rozhovorů, natož s osobnostmi. Osobnosti zde kromě moderátora nevystupují žádné, může-li se moderátor považovat za osobnost, v opačném případě tedy vůbec žádné. 

Posluchači by neměli tento pořad minout, neboť obětují-li půl hodiny poslechu, významně si zlepší náladu na zbývajících 23,5 hodiny celého dne. 

Historie pořadu:
Folkový antikvariát se vysílá od jara roku 1993. Vznikl jako volné pokračování Folkového čaje Pavla Kopřivy. 

Pořad připravují

Další pořady

  • Rozhlas jede za vámi

    Nová zábavná show Aleše Cibulky se vydává na cestu po celé České republice. Každý měsíc na jiném místě a s bohatým programem.

  • Podvečerní čtení

    Četba na pokračování z knih klasiků i současných autorů.

  • Country dostavník

    Hodinové setkání s evergreeny i novinkami naší scény country, folku a trampské písně, doplněné originálními verzemi písniček.

  • Hobby magazín

    Pořad pro všechny, kteří se neradi nudí.