Neviditelní

Příběhy pohřešovaných osob z Libereckého kraje se snaží zodpovědět otázky, proč mizí občané a jak tomu zabránit. Kriminální série vznikla na motivy skutečných případů, které se udály v rozmezí let 1997-2018.

Kdo jsou lidé, kteří se ztratili? Jak to, že se po mnohých častokrát navždy slehla zem? Novinář Petr Komůrka se zajímá o problematiku „zmizelých“ občanů, proto vyhledá Evu Záborskou, vedoucí evidence pohřešovaných osob krajského města. Společně se probírají záznamy běžných, či kuriózních, případů a diskutují o pátracích metodách policie.

Zatímco Petr se snaží na věc nahlížet logicky, Eva mu vysvětluje, že při hledání ztracených osob je mnohdy důležitější postupovat psychologicky. Pohřešovaní lidé jsou často osamělé osoby, nebo se tak cítí.

Je samostatnost skutečně ukazatelem úspěchu, nebo se společnost mění v izolované buňky neschopné na sebe reagovat? Právě z nevšímavosti a špatné komunikace totiž můžou vyplývat mnohé problémy nejen při pátrání.

Pětidílnou sérii „Neviditelní“ napsala Silvia Divékyová na základě skutečných událostí, identity osob jsou změněny.

Osoby a obsazení: Petr Komůrka, novinář (Marek Hurák), Eva Záborská, archivářka (Taťána Janevová), vypravěč (Aleš Zbořil). Dramaturgie: Hana Hložková, režie: Lukáš Kopecký, zvukový mistr: Michal Zelinka.

autor: Silvia Divékyová
Spustit audio