Nedělní Noční linka: Nejlepší přítel

30. říjen 2022

Nejlepší přítel je název pohádky, knihy, divadelního představení i dnešní Noční linky Českého rozhlasu. Je to zkrátka oblíbené slovo a ten, kdo skutečné přátelství zažil, je bohatým člověkem. 

Přátelství je dar! Je to něco mezi lidmi, kteří k sobě mají velmi blízko. Říká se, že “přítel je mé druhé já" a my se vás dnes ptáme, jestli takového přítele máte. Co je to podle vás skutečné přátelství? Jak se pozná přítel? Je kamarád totéž jako přítel?

Je podle vás přátelství v životě důležité? Kdo je vaším nejlepším přítelem? Jak dlouho se znáte a co jste spolu zažili? Na jaké největší dobrodružství v životě se svým přítelem vzpomínáte? Máte přátele ještě ze školních dob nebo tato přátelství už zavál čas? Je vaším největším přítelem váš manžel nebo manželka? Patříte mezi samotáře nebo si ve společnosti kamarádů libujete? Je vaším nejlepším přítelem váš čtyřnohý miláček?

Vaše příspěvky nám můžete psát na rozhlas.cz/linka, kde si můžete také přečíst vzkazy ostatních. K dispozici je email linka@rozhlas.cz a také telefon 731 800 900.

V době vysílání můžete volat do studia Českého rozhlasu Zlín, ve kterém se na vás těší Jarka Barboříková.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.