Nedělní Noční linka: Které jídlo je pro vás symbolem jara?

7. březen 2021

Hodně jídel míváme spojeno i s ročním obdobím. Které je to vaše jídlo, na které se na jaře hodně těšíte a je pro vás symbolem jara? Jsou to první bylinky, kopřivy a nebo nějaká konkrétní čerstvá jarní zelenina? A co si rádi na jaře uvaříte, abyste získali pocit tohoto vlídného ročního období?

Většina z nás určitě ráda jí. Ale asi se shodneme na tom, že některá jídla máme nejraději v létě a ta tučnější patrně zase asi v zimě. A jakou dobrotou vítáte rádi jaro?

Lada z litoměřic|Dobrý večer,já mám rád všechno,a na jaře si dáváme v litoměřicích lehčí levná jídla ,mi osobně s maminkou vaříme hodně z brambor,zeleniny,občas nějaké to masicko,já rád moc sladká jídla všeho druhu ,občas ryby,ty jsou také vynikajici,a hodně vaříme polevky všeho druhu,ty milujeme přímo,to je pochoutka,já moc rád moucniky,dortiky,at podobně,na jaře radi používáme mladé kopřivy,pazitku,medvědí cesnek,to je bezva jarní očista těla,ja zdravim posluchače a zvu je po skončení covidu zvu do litoměřic je to krásné město,zdravim maminku do litoměřic,ladu do kancich hor,jardu do taxiku,pani doktorku noru,pana františka do zidlochovic,a pani s tim kanestopejskem co má ,také mě pozdravovala pečuje o pejsky z utulku,a pomáhá druhym jako i já,zdraví láďa z noční služby z litoměřic
Soňa |Dobrý večer, tradiční jarní jídlo muselo a musí být , s kopřiv špenát bramborové knedlíky a pečené kuratko, jako salát mladé lístky pampelišek s olejovým dresingem. A na to se těšíme i naše děti kterým už je také přez 50 let a vnoučátka která ze Španělska přijíždí na Velikonoce. A věřte , že se na toto jídlo víc těší než na maso. Přeji krásný večer všem posluchačům
Zdena|Proboha, už zase ten František!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Frantisek Svaricek|Dobry vec.p.Jitko a posl.N.L.ja mam tedkom trochu problem se stravovanim,diky Koronaviru.Nemuzu se podivat na maso,tak ze se zameruji hlavne na polevky,krupicnou kasu,pudinky a ovoce,je potreba do sebe dostat aspon neco,samozrejme dost piju caje.Teploty se stridaji max.37.5 C.Jeste jednou vsechny zdravi FRANTISEK ze ZIDLOCHOVIC.
Janadobry|Dobrý večer Jituško! Mám ráda všechno.
Zdeňka|Dobrý den z dětství si hlavně pamatuji špenát s kopřiv s vajíčkem a bramborem. Pokud můžu, tak v okolí na kopřivy chodím s manželem dodnes, ale vařím ho na půl se špenátem mraženým pokud mi již na zahradě nevyroste špenát listový, který mám přes zimu od podzimu nasetý v pařeništi.
maruška |pravděpodobně velikonční nádivka.maruška
Bohumír| čerstvá zelenina- 40 r sbírám bylinky a jarním posílením pro mne je, natrhání půl košíku medv. česneku který sním okamžitě. Doslova cítím sílu v žaludku, toto opakuji 3x co 5 dní. Pak když je ještě možnost, tak rozmixuji 2 hrsti medv. čes. s 2 hrsti kopřiv, vymačkám spojím se 2 lžíci vody a 2 lžíce medu. Užívám 0,5 dcl ráno do vyprázdnění denně. Medv. čes. se nemrazí, ale suší, rozmixuje s přidáním dalších bylinek (bazalky, oreg., major.,kopru s 20 % soli. Uzavřít do slenice a posypávat na topinky. Skvělé.