Neděle: Doučování – zbytečnost nebo nutnost?

1. říjen 2017

Snad nikdy nechodilo tolik dětí na doučování jako dnes. Těžko říct, jestli je to tím, že to děti potřebují víc než dřív nebo je to prostě jen tím, že je tahle služba dostupnější. Nejeden učitel si po své běžné pracovní době přivydělává právě doučováním, často je to i dobrá brigáda pro vysokoškoláky nebo kantory v důchodu. Děti už dávno nechodí po škole jen na dopilování cizích jazyků, matematiky nebo českého jazyka. Také přírodovědy, vlastivědy, fyziky i chemie.

Je podle vás lepší zařídit dítěti doučování nebo se má s látkou poprat samo? Využili byste doučování pro své děti, vnoučata jen před významnými zkouškami jako je maturita a přijímačky? Nebo i kvůli dovysvětlení běžné látky?

Jak vám šlo učení? Chodili jste během svých školních let na doučování nebo jste látku pochytili ještě ve školní lavici? Snažili se vám s předměty pomoct rodiče nebo jste museli hloubat v knihách sami?

autor: Romana Lehmannová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.