Návrat krále Šumavy načetl jako audioknihu herec a hudebník Ondřej Brousek

28. únor 2021

S krátkou prosincovou přestávkou jsou zavřené už pět měsíců a bojují o přežití. Navštívíme konkrétně Egon Schiele Art Centrum v Českém Krumlově. Prozradíme také, že oceněný román jihočeského spisovatele Davida Jana Žáka Návrat krále Šumavy načetl herec a hudebník Ondřej Brousek jako audioknihu. A nakonec představíme novou desku u nás stále populárnější sesterské dvojice Parkin Poe.

Úspěšný román Návrat Krále Šumavy si teď můžete poslechnout jako audioknihu

Na audioknižní trh zamířila čerstvá novinka Návrat krále Šumavy

Na audioknižní trh zamířila čerstvá novinka. Zcela jistě nadchne všechny, kteří se zajímají o historii našeho kraje. Konkrétně o to, co se na česko-německé hranici dělo v poválečném období. Svou audio verzi totiž získal úspěšný román napsaný na základě skutečného osudu Josefa Hasila – krále Šumavy. Tento odvážný a čestný muž pomohl přes šumavskou hranici mnoha lidem a jeho činy inspirovaly českobudějovického spisovatele Davida Jana Žáka k napsání románu. Teď si ho tedy můžete dopřát i v podobě dramatizované četby.

Ve studiu vydavatelství OneHotBook ho načetl a do příhraniční krajiny vás zavede herec a hudebník Ondřej Brousek.

Ondřej Brousek

Osud a činy Josefa Hasila dodnes nenechají některé lidi v klidu. Mnohým pomohl, ale za svou statečnou činnost draze zaplatil. On i jeho široká rodina. Článků, vzpomínek, dokumentů i odborných zhodnocení najdete na internetu spoustu. Román Návrat Krále Šumavy, inspirovaný jeho osudem, napsal David Jan Žák už v roce 2012. V pozdějším vydání přidal k románu ještě odbornější text, kde se zabývá hlavně známým propagandistickým filmem z roku 1959 natočeným režisérem Karlem Kachyňou, a to podle filmového scénáře, jehož autorem byl Rudolf Kalčík. Narovnává omyly a vysvětluje záměrná zkreslení a lži.

Audiokniha Návrat krále Šumavy vznikala pod dohledem zkušeného režiséra Michala Bureše, hudbu k audiorománu složil Tomáš Pernický. Celková stopáž nahrávky je 10 hodin a 48 minut.

autor: Lucie Husárová
Spustit audio