Na staré faře v Malenicích se pobavíte a zároveň potrápíte své mozkové závity

21. červen 2016
Česko – země neznámá , Česko - země neznámá

Vesnici Malenice najdete na Strakonicku, v podhůří Šumavy. Uprostřed vsi stojí na svahu pod kostelem svatého Jakuba stará fara. Pan farář už v ní dávno nebydlí, ale zbyla tam po něm jedna tajuplná komnata. A vy se na faru můžete vydat, abyste farářovo tajemství rozlouskli.

Stará fara představuje speciálně upravenou místnost, ve které sami nebo ve skupině přátel rozehrajete příběh při logické hře plné tajemství a hlavolamů.

Hned u dveří dostanou návštěvníci do ruky první hlavolam. „Vaší první indicií je tento hlavolam. Až ho vyluštíte, získáte základ, od kterého budete pokračovat dál ve hře,“ dává instrukce průvodkyně Lucie Pechoušková.

Jako jedny z prvních se za tajemstvím farářovy komnaty vydaly Veronika a Hana. „Nakonec jsme po vyluštění všech tajenek a rébusů našly tajnou kroniku. A přečetly jsme si, že jsme v časovém skluzu. Už tu jsou zapsané skupinky, které to zvládly za 37 minut, nám to trvalo 45 minut,“ prozrazují.

Hra se ale oběma velmi líbila. „Překvapení, úžasný únik od reality, odreagování, paráda,“ komentuje zážitek Veronika. „Je to super relax, protože nemyslíte na ten koš prádla na žehlení a pořád vás to žene dál hledat další indicie,“ dodává Hana.

Fara Malenice

Malenickou faru najdete v centru obce, v ulici Archiváře Teplého 1. V domě se nachází i stálá výstavní expozice, věnovaná významným osobnostem, které jsou s Malenicemi spjaty, jako byl například režisér Zdeněk Podskalský nebo architekt Národního divadla Josef Zítek. Fara je otevřená celoročně, konkrétní otevírací časy jsou k dohledání na webu obce.

autor: Václav Malina
Spustit audio