Na frekventovanou českobudějovickou křižovatku dohlíží nově kamera

29. duben 2010

Kamerový systém v Českých Budějovicích se v dubnu rozrostl na 28 bodů. Strážníci tak budou moci lépe sledovat okolí rušné křižovatky Rudolfovská - Nádražní. Investici zaplatilo město a další kamery už letos nepřibudou.

„Smyslem je především dohled nad dopravní situací v tomto prostoru. Kamera je schopna monitorovat velkou část Rudolfovské i Nádražní ulice. Dohlédne až do prostoru před nádraží, kde už je další kamera u Mercury centra, vzájemně se doplňují a prostor překrývají. V současné době má českobudějovický kamerový systém 28 bodů. Finanční prostředky na letošní rok jsou vyčerpány,“ dodal Vilém Vávra, koordinátor činností českobudějovické městské policie.

První úspěchy slaví kamerový systém v Nové Včelnici. Funguje od začátku tohoto roku, stále ale prochází zkušebním provozem. Celkem pět kamer monitoruje dění v problémových částech města a mělo by také 24 hodin toto dění zaznamenávat. Se záznamy mají ale strážníci městské policie stále potíže a město tento problém řeší.

Jak Českému rozhlasu řekl starosta města Jaroslav Hřebík, i přesto už ale strážníci díky kamerovému systému dopadli vandaly: „Zrovna minulý týden městští strážníci zaznamenali pohyb osob u autobusové zastávky na náměstí, kde došlo k vandalství. Při příjezdu pachatele zadrželi a udělili pořádkovou pokutu.“

Spustit audio