Na dostavbu fotbalového stadionu uvolní Budějovice miliony korun

7. červen 2005

Českobudějovický magistrát vloží letos 50 milionů korun z rozpočtu na obnovu a dostavbu fotbalového stadionu. Za peníze se vybuduje nové oplocení, osvětlení a vstupní turnikety. ČTK to řekla náměstkyně primátora Ivana Popelová.

Město upraví také okolí stadionu a technické zázemí pro média, rozhodčí a bezpečnostní složky na hlavní tribuně. Stadion na Střeleckém ostrově tak definitivně splní požadavky Českomoravského fotbalového svazu (ČMFS), které platí pro ligová hřiště. Zhruba tři čtvrtiny peněz získá magistrát od hlavního sponzora fotbalistů SK Dynamo, společnosti E.ON. Energetický koncern přispěje městu každý rok po dobu deseti let částkou 3,5 milionu korun. "Patnáct milionů korun bylo již vyčleněno v letošním rozpočtu. Zbytek, to jest 35 milionů, vložíme do dostavby z vlastního a peníze ze smlouvy s E.ON půjdou pak do rozpočtu města," vysvětlila náměstkyně. Částka 40 milionů korun pak půjde na zahájení a dostavbu severních ochozů, která by měla vyvrcholit příští rok. Město stadion koupilo před šesti lety za 20 milionů korun. Za dalších 65 milionů nechalo postavit a zastřešit jižní a východní tribuny a vybudovat zavlažovací systém a sociální zařízení. "Vše dle požadavků fotbalového svazu na zvýšení divácké kapacity stadionu," podotkla Popelová. Stadion nyní pojme až 6200 diváků. Rekonstrukci poslední tribuny, takzvané západní, odložil magistrát na rok 2007.

Českobudějovický klub SK Dynamo má 16 klubů, z toho 14 mládežnických a celkem 302 registrovaných hráčů. Kromě hlavního stadionu využívá i tréninkové centrum Na Složišti, kde má čtyři hřiště s přírodním a jedno s umělým povrchem.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio