Motoristický svět ve fotografii. V květnu uvidíte snímky Petra Luska

9. květen 2019

Květnová výstava v galerii Českého rozhlasu České Budějovice zavoní benzínem. Své snímky návštěvníkům představí známý motoristický fotograf Petr Lusk. Výstava bude zahájena vernisáží ve čtvrtek 9. května v 16.30.

Rodák z jihočeského Písku Petr Lusk se mezi renomované mezinárodní žurnalisty vypracoval přes fotografování sportovních akcí Mistrovství světa v rallye (WRC). Od roku 2009 je oficiálním fotografem továrního týmu Škoda Motorsport a od roku 2010 je členem světového týmu oficiálních fotografů extrémního závodu odolnosti jezdců a jejich strojů Rallye Dakar.

Petr Lusk rád fotí vše, co se rychle hýbe. „Občas si zajedu vyfotit motorky nebo miluji letadla. Zkrátka všechno, z čeho by se mohly udělat dobré fotky. Přiznám se ale, že mne ze všeho nejvíce lákají obtížné výzvy. Tedy věci, které třeba ještě nikdo zatím nevyfotil nebo je jejich focení spojeno s nějakými obtížemi, komplikacemi, rizikem či dobrodružstvím,“ prozrazuje.

Jeho fotky znají v Argentině, Chile, Austrálii či na Azorských ostrovech lépe než v rodném Písku. V roce 2000 zkusil tento milovník automobilového sportu udělat svou první fotku. Povedla se. Povedly se ovšem i ty další a fotografie začaly čím dál víc zaujímat v jeho životě stále významnější místo.

Tvůrce úchvatných sportovních záběrů Petr Lusk je trojnásobným nositelem prestižního ocenění motoristických fotografů Zlaté oko (2006, 2012, 2013). Jeho exkluzivní snímky tisknou přední evropské časopisy, za sebou má bohatou publikační činnost.

Fotograf Petr Lusk vystavuje v galerii Českého rozhlasu České Budějovice

Petr Lusk žije v Písku, podniká v oboru dopravy a logistiky, s manželkou Monikou má dvě dcery Anetu a Elišku.

Výstavu fotografií Petra Luska můžete navštívit v galerii Českého rozhlasu České Budějovice v ulici U Tří lvů do konce května.

Partnerem výstavy je pojišťovací makléřství Petřík Brokers.

autor: Miroslav Tichák
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.