Mezi finalisty soutěže Starosta roku 2013 by se mohli probojovat i Jihočeši

11. září 2013

Do užšího kola pátého ročníku soutěže Starosta roku postoupili čtyři Jihočeši. Šanci dostat se nakonec mezi finalisty mají kandidáti ze Svatého Jána na Malší, Pištína a Vrábče na Českobudějovicku i z Kučeře na Písecku.

„Lidé na svém starostovi nejčastěji oceňují to, že není jenom úředníkem, že se podílí na správě obce i ve dnech volna, že dokáže udělat maximum, že ve chvíli, kdy si něco umane, tak si zatím opravdu jde a prosadí to,“ říká Renáta Vondráková z Nadace Via, která soutěž vyhlásila.

Starosta roku 2013 bude vyhlášen na konci října. Letošní ročník soutěže je vzhledem k povodním výjimečný. Pořadatelé se rozhodli některému kandidátovi ze zasažené obce finančně pomoci.

„V přijatých nominacích se častěji objevuje určitý osobní příběh starosty, jeho osobní nasazení ve chvíli ohrožení obce, ale pak i ve chvíli odstraňování povodňových škod. Když si porota soutěže všimla této skutečnosti, tak se rozhodla ocenit toto osobní nasazení a osobní přínos některého ze starostů cenou 50 tisíc korun, která bude udělena a bude sloužit opět pro potřeby celé obce,“ vysvětluje Vondráková.

Spustit audio