Lidé v Českých Budějovicích podepisují petici proti zbourání sportovní haly

5. březen 2013

Přes osm set lidí podepsalo k dnešnímu dni petici za zachování současné českobudějovické sportovní haly a zastavení výstavby Centra halových sportů na jejím místě.

„Je jasné, že když chceme stávající sportovní halu zachovat, tak tím nemyslíme, že chceme, aby tam hráli volejbalisté. Proto říkáme – stávající sportovní halu zachováme, budou si tam hrát děti, bude tam sportovat mládež, budou tam sportovat dospělí,“ říká jeden z iniciátorů petice, zastupitel města České Budějovice Stanislav Rataj.

„V případě, že by měl být zájem o nové Centrum halových sportů, tak ho postavit někde jinde, kde by volejbalisté mohli hrát,“ upřesňuje Rataj. Českobudějovický primátor Juraj Thoma s tímto návrhem nesouhlasí.

„Stávají hala může klidně stát ještě dvacet let. Předpokladem je, že ji město opraví. Na opravu už nechalo město vypracovat v minulém volebním období prvotní odhad. Nechalo zadat dvě varianty,“ uvádí Thoma.

První varianta, která počítala pouze s opravou stávající haly, podle něj vyšla na 65 milionů korun. Neposkytla by prý ale žádný nový komfort. Druhou variantou pak bylo rozšíření stávající haly o novou halu, která by vyšla zhruba na 200 až 300 milionů korun.

Spustit audio