Kukuřičná kaše
V pátečních apetýtových receptech pro vás opět vybíráme nějakou tu bezmasou pochoutku. Hlavní ingrediencí bude tentokrát kukuřice.
Do Evropy ji ze svých objevných cest přivezl Kryštof Kolumbus. Byla totiž jednou z ukázek klasického indiánského života. Na Slovensko a Moravu jí prý přinesli Romové, a to z Turecka a Rumunska.
Výborná je na střeva, játra, ledviny a také na snížení cholesterolu. V kuchyni ji pak můžete využít různě. My pro vás dnes máme recept na kukuřičnou kaši.
Co potřebujete?
- kukuřičnou krupici
- 350 ml ovesného mléka (nebo můžete nahradit jiným, i běžným kravským)
- 1 banán
- 1 lžíci medu
- rozinky a oříšky
Postup:
- Mléko přivedeme k varu a pak pomalu přisypáváme kukuřičnou krupici.
- Stále mícháme.
- Jakmile kaše zhoustne, odstavíme ji a přidáme do ní med. (Pokud nám jedna lžíce nestačí, můžeme dát medu více.)
- Poté kaši nalijeme na talíř a ozdobíme rozinkami a oříšky, případně dalším sezónním ovocem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.