Kraj vlastní 30 procent akcií Regionální rozvojové agentury

14. červenec 2004

Jihočeský kraj získal 30 procent akcií Regionální rozvojové agentury jižních Čech RERA, a.s..

Jeho vstup do agentury odsouhlasila valná hromada. Návrh na bezúplatný převod 30 procent akcií z celkových 60 procent ve vlastnictví Svazu měst a obcí Jihočeského kraje do vlastnictví kraje přednesl předseda svazu Tomáš Jirsa.

Dalších 30 procent akcií společnosti je ve vlastnictví Svazu měst a obcí Jihočeského kraje, 20 procent drží Jihočeská hospodářská komora a zbývajících 20 procent Regionální agrární komora. "My se budeme snažit, aby se posílil vliv agentury na administrování veřejnoprávních projektů, které z centra přicházejí k nám a hledají někoho, kdo by je tady sledoval a administroval. To by měla být podle mého názoru z velké části RERA," řekl jihočeský hejtman Jan Zahradník.

RERA, a.s., vznikla v roce 1999 jako společnost zaměřená na technickou podporu rozvoje jihočeského regionu s významnou rolí při přípravě a realizaci regionálních strategií a projektů. Přispívá k rozvoji přeshraniční spolupráce s Rakouskem a vytváří vazby na Evropskou unii. Spolupracuje s agenturou CzechInvest v podpoře přílivu investic do Jihočeského kraje.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio