Kraj se bude prezentovat na veletrzích investičních příležitostí

29. červenec 2003

Na celkem čtyřech veletrzích investičních příležitostí, v Praze, Brně, Cannes a Lipsku, se hodlá prezentovat Jihočeský kraj v první polovině příštího roku.

Vyplynulo to z hodnocení letošní účasti kraje na pěti tuzemských a zahraničních veletrzích, kterou se zabývala rada kraje, řekla ČTK mluvčí krajského úřadu Maria Ptáčková.

Prestižní pražský veletrh bydlení, inovačních technologiích a realit v ČR For Habital spojený s přehlídkou životního prostředí a úspor energií Eco City poskytuje i prostor pro samostatnou prezentaci a odborná setkání regionů. Kraj se ho letos zúčastnil spolu s městy České Budějovice, Prachatice a Strakonice a s prezentací počítá i v roce 2004. Také veletrh Urbis, součást Mezinárodního stavebního veletrhu v Brně, se po letošní zkušenosti jeví jako vhodný pro další účast kraje, uvedla mluvčí.

Ze zahraničních veletrhů jihočeští radní schválili účast kraje jednak na MIPIM ve francouzském Cannes, kde už jižní Čechy byly letos v březnu, a premiérově na Reallocation v Lipsku. "Ten je zaměřen na prezentaci investičních příležitostí a průmyslových lokalit v zemích střední a východní Evropy, takže lze očekávat, že jeho návštěvníci mohou mít zájmem získat potřebné informace a kontakty pro podnikání na jihu Čech," připomněla Ptáčková. Kraj podle ní dosud zvažuje účast na výstavě stavebnictví, bydlení a úspor energií For Arch Jižní Čechy, jejíž 10. ročník se uskutečnil v Českých Budějovicích letos v březnu. "Měli jsme jisté výhrady ke koncepci výstavy, která se sice aktuálně věnovala obnově po povodních, avšak uvítali bychom větší důraz na podporu učňovského školství a odborných řemesel i rozvoj podnikání v regionu," uvedl zástupce hejtmana Jiří Vlach. Připomněl, že navíc výstava neměla dostatečnou propagaci, takže její návštěvnost nedosáhla ani 3000 lidí.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio