Kotalík možná dočasně posílí českobudějovický hokej

3. srpen 2004

Křídelní útočník Aleš Kotalík prokázal typický důraz, rychlost a pohotovost hned v letošní zápasové premiéře pod střechou českobudějovické Budvar arény.

Pětadvacetiletý odchovanec Jindřichova Hradce vstřelil jeden z gólů Turek Teamu v exhibici proti českobudějovickému prvoligovému mužstvu. Právě dres jihočeského klubu by mohl nynější hokejista Buffala obléknout v případě, že nadcházející sezona NHL nezačne podle plánu.

"V sázce je několik variant, záleží jen na mém rozhodnutí. Nechce se mi nikam cestovat, budu myslet na to, abych byl blízko domova," řekl Kotalík v rozhovoru s dopisovatelem ČTK. S českobudějovickým vedením však zatím domluven není. "Je to samozřejmě jedna z možností. Budějovičtí ale už vzali několik hráčů a nevím, jak by se oni na to tvářili. S klubem, v němž jsem dříve působil, zatím nejednáme nijak vážně, spíš jen orientačně. Teprve se uvidí," podotkl. Kotalík však neočekává, že by stávka či výluka trvala moc dlouho, nebo se dokonce nehrálo celý rok. "Teoreticky je to možné, ale nevěřím tomu. Byla by to první sezona v historii amerického profesionálního sportu ztracená díky neshodám hráčů a majitelů klubů. Všichni by tím přišli o peníze," řekl útočník s reprezentačními zkušenostmi. Důrazný hráč je klidnější i proto, že je na podmínkách svého dalšího angažmá v Buffalu dohodnutý. Vedení Sabres totiž využilo opci z loňské smlouvy. "Potěšilo mě to. Čekají mě výrazně lepší podmínky, než jsem měl dosud. Vlastně se naplňují mé představy z loňského roku," pochvaloval si. Kotalík se na příští sezonu připravuje v Českých Budějovicích pod vedením Radka Ťoupala společně s dalšími hokejisty působícími v zahraničí. "Vyhovuje mi to. Zkoušíme různá cvičení a k zapracování je to plně vyhovující. Kombinuji to ještě s přípravou na suchu," řekl.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio