Kateřina Neumannová a Kateřina Nash zavzpomínaly na společné sportovní zážitky

30. prosinec 2019

Předsilvestrovské Sportovní ozvěny přináší střípky ze setkání dvou jihočeských sportovních osobností, pár slov věrného budějovického sportovního fanouška Milana Housky a také ukázku toho, jak to dopadne, když si autor pořadu Kamil Jáša splete dva hokejisty.

V Prachaticích se potkaly dvě dámy, olympijská vítězka v běhu na lyžích Kateřina Neumannová a cyklistka Kateřina Nash. Obě se totiž ze sportovního prostředí dobře znají.

Setkaly se u Hanušových, tedy v bytě rodičů Kateřiny Nash, a Kateřina Neumannová objevila na zdi zajímavou fotografii. „To jsem vyhrála první mistrovství republiky na kole, a tak jsem tě tam asi překvapivě porazila. Můj děda to fotil z televize,“ vysvětlovala Kateřina Nash.

Další fotografie, se společným trenérem obou sportovkyň Stanislavem Frühaufem, už byla olympijské vítězce více než povědomá. „Tuhle fotku znám, mám ji i ve své knížce, je to na Šumavě,“ komentovala Kateřina Neumannová.

Předsilvestrovské Sportovní ozvěny

Sportovní zápasy fotbalistů Dynama a volejbalistů Jihostroje by se neobešly bez věrného fanouška Milana Housky, proto jsme také jemu věnovali prostor v posledním vydání Sportovních ozvěn tohoto roku. Míla například při Lize mistrů dával pozor, aby bez speciální akreditace ze Švýcarska, kterou vystavuje Evropská volejbalová federace, do českobudějovické sportovní haly neproklouzla ani myš.

Dokážete si vybavit tvář generálního manažera Motoru České Budějovice Stanislava Bednaříka? Většinou je zarostlý, šedivý, má vousy i dlouhou hřívu. V prosinci ho trochu vystrašila tato zpráva: „Že prý jsme měli nějakou klubovou akci, že chodilo po Budějcích hodně lidí převlečených za Standu Bednaříka,“ smál se do mikrofonu po Mikuláši.

Vždycky se pozápasový zápas nepovede. A dvojnásob se to projeví, když si redaktor poplete hráče. U všeho podstatného v utkání Motor České Budějovice – Přerov byl Šimon Kratochvíl, Kamil Jáša se ale s mikrofonem vydal Matoušem Kratochvílem. Jak to dopadlo, si poslechněte ve Sportovních ozvěnách.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související