Jihočeský souhrn

29. květen 2003

Vimperská radnice si pořídí vlastního poštovního kurýra. Rozšíření počtu pracovníků městského úředu právě o místo kurýra totiž schválili vimperští radní. Díky kurýrovi by radnice ve Vimperku měla ušetřit ročně několik stovek tisíc korun na poštovném.

Obyvatelé ulice 28. října v Mladé Vožici se letos konečně dočkají silnice a chodníků s asfaltovým povrchem. Radnice na to už vyčlenila 1 milion korun.

Majdalena zažije v pátek 30. 5. velké rozdělování humanitární pomoci. V souvislosti s pomocí Evropské unie České republice po loňských povodních byla vyhlášena mimořádná povodňová linie fondů PHARE, určená pro materiální pomoc postiženým občanům prostřednictvím neziskových organizací. Informační centrum občanského sektoru Český Krumlov ve spolupráci s obcí Majdalena v soutěži uspělo a získalo tak pro občany materiální pomoc ve výši zhruba tří milionů korun. V pátek v poledne se na obecním úřadě v Majdaleně začnou rozdělovat peníze.

Partnerství mezi Táborem a Konstanzí se dostalo do úžšího výběru v soutěži hodnotící partnerství mezi českými a německými městy. Soutěž vyhlásilo Česko - Německé diskusní fórum a jeho hodnotitelská komise vybraná města navštíví v nejbližších dnech. Zajímat se bude o projekty a zakotvení partnerství ve všedním životě.

Jindřichohradecká radnice vydá příručku pro turisty. Publikace s názvem "Jindřichohradecko-průvodce regionem" vyjde v desetitisícovém nákladu. Město vloží do projektu 400 tisíc korun včetně sedmdesátitisícové dotace od Jihočeského kraje. Příručka vyjde v české, anglické a německé verzi, stát by měla přibližně 50 korun.

Velešín se pouští do přeshraničních kontaktů. Město je členem mikroregionu Pomalší a zájem o navázání spolupráce projevili zástupci obcí z dolnorakouského okresu Krems. Podle starosty Velešína Josef Klímy by nemuselo jít jen o kontakty společenské a kulturní, ale i ekonomické.

Volyně má kino. Bylo vybudováno v prostorách bývalé zasedací síně městského úřadu, která byla velmi málo využívána. Zastupitelé města ještě v minulém volebním období proto rozhodli o využití těchto prostor právě pro vybudování kina. Sál, do kterého se vejdě 102 lidí bude slavnostně otevřen 30. května.

Od včerejšího dne do středy 4. června bude v multikině CineStar probíhat filmový festival Jakubisko očima Jakubiska. Diváci budou moci zhlédnout 7 filmů tohoto československého režiséra. Přehlídka se uvádí u příležitosti režisérových kulatých narozenin.

autor: čro čb
Spustit audio