Jihočeský souhrn

29. duben 2003

Část strakonického autobusového nádarží bude zrušena. Kvůli výstavbě nové čerpací stanice budou zrušena nástupiště v sektorech D, E a F od čísla 13 až po 26. Linky, kterých se rušení stanovišť týká budou využívat náhradní stanoviště v sektoru A, B a C.

Aktuální údaje o majetkových vztazích, plánovací dokumentaci a infrastruktuře v jednotlivých lokalitách kraje bude od května zájemcům poskytovat Sdružení stavebnictví a územního rozvoje. To je od loňského dubna součástí Jihočeské hospodářské komory. Informace bude možné získat nejen při osobní konzultaci v sídle komory, ale také e-mailem nebo faxem na čísle 387 318 431.

Okolo vodního náhonu ve Strakonicích by měla vzniknout odpočinková zóna pro obyvatela. Město se chystá náhon, ve kterém lidé založili skládku, vyčistit a prohloubit. Technické služby už začaly s údržbou a úpravou zeleně. S čištěním náhonu chtějí městu pomoci i rybáři a následně v něm vysadit červené kapry. Lokalita by měla být zkultivována nejpozději do konce roku.

Jeden milion korun, který radnice v Prachaticích vyhrála v soutěži o cenu za nejlepší přípravu a realizaci programu regenerace městských památkových rezrvací a zón, nezůstane sám. Město ho musí použít na opravy památek a radnice k němu přidá další milon z fondu rezerv. Částka která bude v Prachaticích letos investována do oprav památek se tak letos opět přiblíží k 5 milionům korun.

Jihočeský kraj připravil návrh Územně energetické koncepce Jihočeského kraje. Vyjádřit se k němu mohou i občané. Jedná se o dokument zpracovaný firmou CityPlan, který ještě musí schválit zastupitelstvo kraje. Veškeré náměty, připomínky či doporučení k dopracování návrhu koncepce může podávat veřejnost až do 23. června. Plné znění tohoto materiálu je už k dispozici na internetových stránkách kraje nebo přímo na oddělení regionálního rozvoje Krajského úřadu Jihočeského kraje.

Neplatiče odpadu čeká sankce. Na tři tisíce lidí v Jindřichově Hradci ještě radnici nezaplatilo poplatek za likvidaci komunálního odpadu. Termín přitom vypršel už na konci března. Pokud nezareagují ani na další upozornění, bude je stát platba o polovinu více.

Bezprostředně na místě činu zadrželi policisté na parkovišti v ulici Boženy Němcové v Českých Budějovicích dva zloděje. Muži ve věku šestapadesát a osmadvacet let v noci na dnešek demontovali čtyři kompletní kola ze zaparkovaného vozu BMW. Nyní jsou obviněni z trestného činu krádeže.

Zapomněl, že už je po lyžařské sezoně. I tak lze charakterizovat zloděje, který na louce u Nových Hutí v okrese Prachatice ukradl 100 metrů kabelu, který přiváděl proud k lyžařskému vleku. Navíc ukradl i řídící jednotku vleku. Škoda, kterou zloděj způsobil přesáhla 11 a půl tisíce korun.

Na hřbitově ve Lhenicích na Prachaticku se kradlo. Neznámí zloděj si odnesl 3 kusy obvodových náhrobních kamenů a kamený podstavec pod pomník ze světlé žuly. Způsobil škodu za 15 tisíc korun.

autor: čro čb
Spustit audio