Jihočeský souhrn

8. listopad 2002

Starostové všech čtyř měst okresu Prachatice již stanovili termíny ustavujících zasedání nových zastupitelstev. Jako první se sejsou zastupitelé ve Volarech. Jejich ustavující zasedání je svoláno na pondělí 11. listopadu v 17.00 hodin do společenského sálu volarské radnice. Na středu 13. listopadu, na sedmnáctou hodinu je pak svoláno ustavující zasedání na radnici v Netolicích. V Prachaticích se noví zastupitelé sejdou ve čtvrtek 14. listopadu ve třináct hodin v aule gymnázia. Na čtvrtek 14. listopadu, na patnáctou hodinu v městském kulturním středisku, svolal ustavující zasedání zastupitelstva také starosta Vimperka Miroslav Kvasnička.

Pracovníci lyžařského areálu na Zadově zatím nezačali s umělým zasněžováním sjezdovek. Ani přes současné mrazivé počasí totiž ještě není zem natolik promrzlá, aby bylo zasněžování účinné. Další vlna mrazů by již ale na Zadově měla umožnit zahájení sezony.

Českobudějovického primátora ocenilo Ministerstvo vnitra ČR Primátorovi statutárního města Miroslavu Tetterovi ocenění předá v pátek 15. listopadu 2002 ministr vnitra Stanislav Gross v Národním domě v Praze. Konkrétně se jedná o udělení Čestné medaile Hasičského záchranného sboru ČR a Plaketu Hasičského záchranného sboru městu České Budějovice.

Jeden a půl milionu korun věnuje firma ČEZ městu Veselí nad Lužnicí. Peníze půjdou na výstavbu domu s 35 byty v lokalitě Podhájek. Bydlení zde najdou lidé, které povodně připravily o střechu nad hlavou. bytový dům bude postaven do září příštího roku.

Hornorakouští odpůrci jaderné elektrárny Temelín ohlásili na dnešek demonstraci na hraničním přechodu Dolní Dvořiště-Wullowitz. Protesty začnou v 15 hodin a bude při nich použito traktorů. Aktivisté ale neupřesnili, zda mají v úmyslu provoz na přechodu zablokovat. Nynější protest není tentokrát namířen jen proti Temelínu, ale také proti rakouské vládě ve Vídni. Ta podle aktivistů zrazuje protijadernou politiku země.

Trvalou vzpomínku na Žďákovský most bude mít zřejmě 32 letý majitel vozu Audi A8 z Prahy. Včera odpoledne zaparkoval svůj vůz na odstavném parkovišti u tohoto mostu přes Orlickou přehradu. Když se ale po třech hodinách k autu vrátil, zjistil, že neodjede. Neznámý pachatel mu totiž ukradl všechna čtyři elektronová kola a auto nechal stát na cihlách.

Trhovce v Soběslavi napadli včera dva cizinci. Vše začalo hádkou a pak cizinci 52 letého muže několikrát udeřili kovovou tyčí přes ruce a kolena a stejným nástrojem poničili i kapotu a přední sklo jeho auta. Napadený muž musel vyhledat lékařské ošetření.

autor: čro čb
Spustit audio