Jihočeský souhrn

1. listopad 2002

Od dnešního dne začne veřejnosti opět sloužit Plavecký stadion v Českých Budějovicích. O nucené prodloužení letní odstávky se postaraly srpnové povodně, které poničily zařízení plovárny. Podle vedoucího stadionu Jiřího Zavorala zůstává provozní doba tak jak byla dříve, stejně tak ceník služeb bude beze změn.

Město České Budějovice využívá pro získávání učitelů byty ve školních budovách, které jsou určeny pro školníky, ale jsou prázdné. Město již asi před dvěma lety přijalo vyhlášku, podle níž může tyto byty přidělovat pedagogickým pracovníkům. Mohou je získat na základě žádosti, přičemž užívání bytu je omezeno dobou jednoho roku.

Radnice ve Vimperku si letos vezme nižší úvěr než se předpokládalo. Odhady výše úvěru se po zdražení rekonstrukce zdejšího zimního stadionu vyšplhaly až na 15 milionů korun, ale nakonec půjde o 11 milionů. Vimperské radnici se totiž podařilo prodat více majetku, než se plánovalo a navíc se ve vedení města rozhodlo a použítí zbytku rezervních prostředků.

Starostka Ivana Stráská a zástupci řádu premonstrátů vložili ve středu do rekonstruované kopule milevského kostela sv. Bartoloměje multimediální CD-ROM s fotografiemi města a další dokumenty, jež se k němu pojí. Na CD-ROMu jsou například aktuální fotografie města a projev starostky o povodních. Vedle elektronické podoby jsou tyto materiály k dispozici i na papíře. Město, které kostel vlastní po tři roky financuje jeho rekonstrukci.

Základní organizace Svazu chovatelů v Českých Budějovicích pořádá ve dnech 1. - 3. listopadu v kulturním domě v Plané u Českých Budějovic výstavu exotického ptactva spojenou s budějovickou výstavou andulek.

Hokejová extraliga má v dnes na programu poslední kolo před reprezentační pauzou Českobudějovičtí sehrají od půl šesté už čtvrtý zápas doma za sebou a trenér Jaroslav Liška míní, že duel s Havířovem bude po Liberci, Znojmu a Třinci ten nejtěžší. Havířovu bude na jihu Čech pomáhat nový brankář Petr Svoboda, který se po středečním příchodu ze Znojma hned postaví mezi tyče. V kádru naopak už není obránce Holý, který se podobně jako útočník Filip sám rozhodl pro odchod.

autor: čro čb
Spustit audio