Jídlo z celého světa můžete ochutnat na festivalu v Budějovicích. Nabídne ryby, brouky i rostliny

4. květen 2017

Českobudějovické výstaviště bude o víkendu 6. a 7. května patřit gurmánskému festivalu dobrého jídla a pití Bosch Fresh Festival. Představí se vyhlášená kuchařská esa Zdeněk Pohlreich, Marcel Ihnačák, Petr Stupka a řada dalších.

Festival svým podtitulem Ochutnej svět láká všechny Jihočechy k ochutnávání řady zahraničních pokrmů a delikates. Na návštěvníky čekají čtyři kuchařská pódia - cooking stage, workshop stage, grill stage a coffee stage. Střídat se na nich budou kuchařské hvězdy a známé osobnosti.

Patronem Bosch Fresh Festivalu je nesmlouvaný kuchařský šéf Zdeněk Pohlreich. „Mám festivaly rád, protože zvyšují povědomí o kvalitní gastronomii. Je to příjemná změna od běžných věcí, když člověk může před lidmi ukázat, zda má schopnosti je zaujmout,“ říká.

Ačkoli pro České Budějovice se jedná o premiéru, festival působí už řadu let v Plzni a Pardubicích, navštívil Prahu i Brno. Jen v loňském roce přilákal bezmála 100 tisíc návštěvníků, kteří zkonzumovali statisíce degustačních porcí.

Na výstavišti bude mít svůj stánek i Český rozhlas České Budějovice. Tam si můžete v sobotu pod dohledem kuchařského čaroděje Petra Stupky připravit a poté ochutnat rybí speciality a odnést si kuchyňskou chňapku s podpisovou kartou.

Jihočeskou příchuť dodá akci i vyhlášení výsledků 11. ročníku soutěže Chutná hezky. Jihočesky. Letos se o stejnojmennou značku v rámci jedenácti kategorií uchází 122 výrobků. Vítěz bude vyhlášen na hlavním pódiu v sobotu 6. května.

Češi podle Zdeňka Pohlreicha čím dál více požadují lepší potraviny. „Nejen, že požadují dobré jídlo, ale jsou ochotni za něj zaplatit. To je klíčová ingredience. Bez peněz bohužel nic nejde,“ dodává.

Festival se uskuteční o víkendu 6. a 7. května na českobudějovickém výstavišti. V sobotu začíná program v 10 hodin a trvá do 20 hodin. V neděli můžete festival navštívit od 10 do 17 hodin.

autor: Miroslav Tichák
Spustit audio