Jarní bylinky nepatří jenom do velikonoční nádivky
Nejenom velikonoční nádivka, kterou budeme připravovat už za pár dní, je nejlepší s jarními bylinkami. Naše babičky připravovaly z bylinek také výbornou jarní polévku. A jak na ni?
Na másle orestujte na drobné kostičky nakrájenou cibuli. Až zesklovatí, přidejte na kousky natrhané bylinky. Použít můžete kopřivu, sedmikrásku, pampelišku, popenec, řebříček nebo bršlici. Bylinky nechte zavadnout a přidejte pět lžic mouky. Krátce vše osmahněte, zalijte litrem vody a vařte 10 minut.
Nakonec nechte v polévce srazit čtyři rozšlehaná vejce a dochuťte bylinkovou solí a nasekanou petrželkou. Je to prostě talíř plný zdraví. Tak dobrou chuť.
Více o tématu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.