Jandač povede hokejisty i v extralize

14. duben 2005

Hokejisty Českých Budějovic povede při jejich návratu do extraligy trenér Josef Jandač, který jim v letošní sezoně pomohl zpět mezi elitu.

Šestatřicetiletý kouč podepsal na jihu Čech novou roční smlouvu. Informoval o tom oficiální internetový server klubu. V Českých Budějovicích měli o setrvání trenéra, který k mužstvu přišel před rokem po jeho nečekaném sestupu do první ligy, zájem hned po sezoně. Jandač si ale vzal čas na rozmyšlenou a definitivně na nabídku klubu kývl až po návratu z dovolené. "Chápal jsem, že byl po sezoně hodně vyčerpaný. Měli jsme samozřejmě o další spolupráci zájem a nebyl pro nás problém lhůtu na definitivní rozhodnutí prodloužit. Jsme rádi, že to takhle dopadlo," řekl prezident klubu Jaroslav David. Původně mělo být definitivně jasno již v úterý. Jandač po sezoně naznačoval, že možná v klubu pokračovat nebude, nakonec se však rozhodl mužstvo vést dále. "Přesvědčil mě elán pana Davida. S jeho vystupováním ve mně nastal vnitřní zlom. Jeho plány, které mi nastínil, mě uklidnily," uvedl Jandač na stránkách www.hokejcb.cz.

Delší smlouvu než na jeden rok Jandač nepožadoval. "Nikdy nepodepisuji smlouvu déle jak na rok. Nejsme v anglickém fotbale, kde funguje určitý klubismus. Možná pak bude spolupráce pokračovat, možná ji ukončíme. To teď nemohu říct," řekl Jandač, jehož asistenty by měli být i nadále Milan Kupka a Ladislav Gula. Jisté to však není. "Plánujeme reorganizovat chod klubu, takže může dojít k určitým posunům," uvedl David.

Vedení klubu nyní řeší otázky spojené se změnami v kádru. Z týmu by měli odejít hráči, kteří zde působili díky výluce v NHL. Hostování skončilo Václavu Pletkovi, Petru Vampolovi, Petru Havelkovi a Angelu Krstevovi. Jihočeši již nepočítají podle klubového webu ani s Josefem Štraubem a Mojmírem Musilem. Do Karlových Varů by měl zamířit Jiří Šimánek. Přijít mají Petr Gřegořek, Kamil Brabenec a Zdeněk Kutlák. Vedení má zájem o setrvání brankáře Romana Turka, jenž údajně čeká na vyjádření Calgary Flames, které vlastní jeho práva.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio