Jak vylepšit běžné pokrmy? Přidejte křen do bramborové kaše a do strouhanky bylinky
Bramborovou kaši ozvláštníte malou lžičkou hořčice, strouhaným sýrem nebo kouskem čerstvě nastrouhaného křenu.
Mák bude v buchtách i na nudlích voňavější, když ho před mletím zahřejete na suché pánvi.
Karbanátky budou krásně šťavnaté, když do masa nastrouháte syrovou bramboru nebo malou cuketu.
Řízky budou krásně vonět, když do strouhanky přidáte nadrobno nasekané bylinky.
A nakonec ještě bramboráky. Už jste někdy zkusili vyměnit část brambor strouhanou cuketou nebo mrkví?
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.