Jak na podcasty

Abyste nezmeškali žádný díl svého oblíbeného rozhlasového pořadu, nemusíte v konkrétní hodinu zapínat rádio. Používejte podcasty a všechny odvysílané díly se vám automaticky stáhnou do počítače, tabletu nebo mobilu.

Začněte zdarma odebírat naše rozhlasové pořady ve formě podcastů a můžete definitivně pustit z hlavy, kdy se vysílají. Po odvysílání se totiž automaticky objeví ve vašem chytrém telefonu.

Poslechnout si je pak můžete kdykoliv, dokonce i když nejste připojeni k internetu – ať už jste v MHD, ve frontě nebo doma, stačí nasadit sluchátka nebo pustit reproduktor.

Jak na to?

Potřebujete pouze dvě věci: nainstalovat si podcastovou čtečku a poté vybrat pořady, které chcete pravidelně odebírat. Odebírat můžete i speciální tematické podcasty.

Celá nabídka rozhlasu na jednom místě

Audio portál mujRozhlas ve verzi pro desktop

S aplikací mujRozhlas budete mít v mobilu celý Český rozhlas. mujRozhlas obsahuje rozhlasové podcasty, audioknihy, všechny pořady a živé vysílání všech stanic.

Aplikace i webové stránky mujRozhlas jsou zdarma a bez reklam.

Ostatní podcastové čtečky

Programů pro podcasty je velké množství. Vybrali jsme pro vás několik z těch nejpopulárnějších. Vybírejte podle operačního systému vašeho mobilního telefonu:

– Android: Podcast Addict nebo Google Podcasts
– iOS: Apple podcasts nebo Overcast

Podcasty Českého rozhlasu též můžete odebírat ve službě Spotify, která je dostupná jak pro Android, tak pro iOS od firmy Apple.

Jakmile nainstalujete čtečku, vyberte si pořady, které chcete odebírat. Najdete je buď přímo v podcastové čtečce (jednoduše do ní zadejte název pořadu), nebo na webu podcast.cz

Ještě podcasty nepoužíváte? Tady jsou 3 důvody, proč byste měli

  1. Nezmeškáte žádný díl svého oblíbeného pořadu – všechny se vám automaticky stáhnou do počítače, tabletu nebo mobilu.
  2. Už žádné přizpůsobování se programu, který pro vás naplánoval někdo jiný. Díky podcastům si své oblíbené pořady poslechnete ve chvíli, kdy budete mít čas a náladu.
  3. Sestavíte si rádio na tělo a poslouchat budete opravdu jen to, co vás zajímá.

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.