Hokejisté opět nestačili na Třinec

18. únor 2004

Hokejisté Třince porazili i ve čtvrtém vzájemném utkání v této sezoně České Budějovice, tentokráte 4:1 a ještě více tak přiblížili Jihočechy k účasti v baráži.

Hosté předvedli kompaktní výkon a prokázali, že jsou dobře připraveni na play off. Jihočeši vstoupili do zápasu s nadšením, ale po prvním inkasovaném gólu ztratili "šťávu". Již po dvaceti vteřinách hry přitom donutil Kristek třineckého gólmana Vojtka k úmyslnému posunutí branky, ale následná přesilovka domácích byla neplodná. Oproti minulým zápasům značně přeskupené řady Budějovic se přesto tlačily dopředu a výsledkem byly nebezpečné střely Bartoše, Gýny a Mrázka.

Oceláři se do poloviny deváté minuty pouze bránili, pak se ale rozjela dvojice Král, Zadina a nerozchytaný Mezin pustil Zadinovu střelu z ostrého úhlu za svá záda. Po přihrávce Polanského zpoza branky vyzkoušel Mezina ranou z voleje také Bordowski, tentokrát ale našel domácího gólmana připraveného. Rovněž druhé dějství začalo lépe pro hosty. Jančaříkem od modré vystřelený puk uvízl v Mezinově lapačce, při vyloučení Ondřeje však vybojoval pásmo Janků, našel před brankou Pavelka, jemuž se skórovat nepodařilo, ale dílo za něj dokončil Melenovský. Korigovat stav se snažili Ondřej se Sailerem, což se prvně jmenovanému nakonec povedlo při vyloučení Bordowského. U zrodu akce, která skončila úspěšnou Ondřejovou dorážkou stáli obránci Jindra s Jasečkem. Dvě minuty před závěrem druhé a dvě minuty na počátku třetí třetiny seděl za katrem dvojnásobně faulující Pletka, Budějovičtí však výhodu nezužitkovali. Naopak Hřebejkův trest ukončil již po 31 vteřinách zásahem od modré Procházka a vyhnal z klece Mezina. Pak se domácím naskytla příležitost hrát tři čtvrtě minuty pět na tři, ale vzápětí šel na hambu také Jihočech Ondřej a drtivý zámek tudíž nenastal. Definitivní rozhodnutí o výsledku padlo po chybě obránce Čecha, kterou potrestala čtvrtým gólem agilní dvojice Melenovský - Janků.

Výsledek: České Budějovice - Oceláři Třinec 1:4 (0:1, 1:1, 0:2) Branky a nahrávky: 33. Ondřej (Jasečko) - 9. Zadina (R. Král, R. Procházka), 26. Melenovský (Pavelek, Janků), 43. R. Procházka (Kropáč, Polanský), 56. Janků (Melenovský). Rozhodčí: Havlík, Homola - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 5:9. Využití: 1:2. Diváci: 2787. Sestavy: České Budějovice: Mezin (43. Chábera) - Kotaška (43. R. Čech), Gýna, Jasečko, Jindra, Kolda, Jakeš - Kristek, Štrba, Bělohlav - Mrázek, Ondřej, Sailer - Hřebejk, Fadrný, Bartoš. Trenéři: Ťoupal, Kolda. Třinec: Vojtek - Hunkes, Jančařík, Karlíček, R. Procházka, Všetečka, F. Štefanka - Janků, Melenovský, Pavelek - Zadina, R. Král, Pletka - Kropáč, Hebar, Martynek - Bordowski, Polanský, Vítek. Trenéři: P. Marek, Mach.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio