Hokejisté chtějí zpět mezi elitu

20. září 2004

Jediným cílem hokejistů Českých Budějovic před novou sezonou je návrat do extraligy, odkud v uplynulém ročníku sestoupili.

K tomu potřebují kvalitní hráčský kádr a dostatek finančních prostředků, a tak ještě na podzim Jihočeši chystají transformaci klubu na akciovou společnost, která připraví cestu k příchodu možných strategických partnerů.

Rozpočet klubu stanovený na 42 milionů korun zatím není naplněn a Budějovičtí si ještě hodně slibují od příchodu nových strategických partnerů. "Výše rozpočtu se může změnit podle toho, jak dlouho u nás budou působit hráči z NHL, kteří něco stojí," upřesnil generální manažer František Joun. Klub po sestupu opustili běloruský brankář Andrej Mezin (Petrohrad), dva slovenští beci Stanislav Jasečko (Zvolen) a Miroslav Ďurák (Třinec), Roman Čech (Herning), trojice Tomáš Jakeš, Zdeněk Ondřej a Ivan Rachůnek (Znojmo), Jaroslav Kristek (Zlín), Martin Štrba (Spartak Moskva) a František Mrázek (Plzeň). Nový kouč Jihočechů Josef Jandač naopak přivítal v kádru obránce Petra Jančaříka z Třince, beka Patrika Lužu s útočníkem Josefem Štraubem ze Vsetína, Miroslava Hájka z Liberce a Mojmíra Musila, který naposledy působil v celku Londýn Racers. "S Musilem jsme dohodnuti zatím na hostování do 30. listopadu, ve stejném duchu jednáme s Radoslavem Kropáčem.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio