Hokejisté Českých Budějovic stále vedou první ligu

1. listopad 2004

Hokejisté Českých Budějovic si i po sedmnáctém kole první ligy drží v čele tabulky dvoubodový náskok před druhým Ústím nad Labem.

Oba vedoucí týmy o víkendu vyhrály, zaváhal však Chomutov, jenž po remíze v Opavě ztrácí na první Jihočechy již devět bodů. Poslední je stále s velkým odstupem Třebíč.

Zkušený tým Budějovic na ledě ostravského nováčka nemusel podat výkon na hranici možností. Když to ale situace vyžadovala, přitlačil a s přehledem získal tříbodové vítězství. Domácí se snažili bojovností nahradit technické nedostatky, i přes některé dramatické okamžiky však pro ně byl silný tým Budějovic příliš velkým soustem. Gólově se v dresu týmu, jenž touží po rychlém návratu do extraligy, prosadily také zámořské posily Dvořák s Prospalem. Písek dlouho držel favorizované Ústí na uzdě, dokonce se mu podařilo vstřelit první gól. Ústečtí ale hráli trpělivě, přece jen ve třetí třetině vyzráli na výtečného domácího brankáře Masalskise a dvěma rychlými brankami obrátili vývoj zápasu. Skóre utkání pak pečetil v power play svým druhým gólem Pazourek.

Ostrava - České Budějovice 3:5 (1:2, 2:3, 0:0) Branky: 23. Čech, 29. Chmelíř, 40. Mocek - 3. Kropáč, 24. Šimánek, 32. Prospal, 35. Luža, 40. Dvořák. Rozhodčí: Hradil - Mana, Škach. Vyloučení: 6:10, navíc Šebesta (Ostrava) 10 min. Bez využití. Diváci: 1000.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio