Hokejisté Č. Budějovic konečně zvítězili

10. prosinec 2003

Hokejisté Českých Budějovic včera ukončili deset zápasů trvající čekání na výhru a spravili si chuť výhrou 5:1 nad Znojmem.

Své manko na třináctý Vsetín tak poslední Jihočeši stáhli na pět bodů. Vítězství zařídil produktivní druhý útok, v němž si Štrba a Kostourek připsali po třech kanadských bodech.

Svěřenci Jaroslava Pouzara nastoupili v brance s juniorem Cháberou a překvapili soupeře velice rychlým úvodním gólem. Při signalizovaném trestu hostujícího hráče se dostal před brankou k puku Hřebejk a střelou zápěstím po 96 sekundách hry překonal Dubu. Neuběhly ani další čtyři minuty a Kristek zužitkoval přesilovku Budějovic nechytatelným ranou z pravého kruhu pro vhazování. Znojmo snížilo v přesilové hře pěti proti třem, když se ze skrumáže trefil kapitán Pucher. Do šance se v úvodní části dostal třikrát agilní Bartoš, ale Dubu neprostřelil. Ve druhém dějství byla trestná lavice stále plná a odpovídal tomu i obraz hry. Nebezpečnou akci hostů založili Plášek s Hamanem, pozorný Chábera ale včas zasáhl lapačkou. Po dalekonosné Ďurákově střele se odrazil kotouč od nerovnosti na zadním mantinelu před branku na Bělohlavovu hůl, k zakončení však českobudějovickému forvardu chyběl klid. Při Šimánkově vyloučení měl blízko ke skórování Pardavý, ale Chábera opět zasáhl výborně. Po přihrávce Puchera netrefil zpola odkrytou klec Uram. Na druhé straně nebyl úspěšný Kostourek a po něm i Kristek. Do třetí třetiny vstoupili náporem Znojemští, ale domácí Kostourek vybojoval puk a připsal si třetí gólovou asistenci. Vyslal totiž dopředu Štrbu, jenž se prosadil střelou zápěstím přes obránce. Budějovický kapitán si střelecký kousek záhy zopakoval při přesilovkové teči Gýnovy rány od modré čáry. Na starou formu si vzpomněl Bartoš, jenž prolétl útočným pásmem a trochu nezvykle z pravé strany vyslal na Dubu nechytatelný projektil. Na druhé straně se ještě vyznamenal Chábera, který betony zlikvidoval Pucherovu možnost.

Výsledek: České Budějovice - JME Znojemští Orli 5:1 (2:1, 0:0, 3:0) Branky a nahrávky: 2. Hřebejk (Kostourek, Štrba), 6. Kristek (Jasečko, Kostourek), 42. Štrba (Kostourek), 45. Štrba (Gýna, Bělohlav), 53. Bartoš (Škoda, Kotaška) - 10. Pucher (Uram, Křetínský). Rozhodčí: Rejthar - Bláha, Kareš. Vyloučení: 7:10, navíc Toman (Znojmo) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 1810. Sestavy: České Budějovice: Chábera - Jasečko, Ďurák, Gýna, Jakeš, Kotaška, Mucha - Šimánek, Škoda, Bartoš - Kostourek, Štrba, Bělohlav - Ondřej, Kristek, Hřebejk. Trenéři: Pouzar, Caldr. Znojmo: Duba - Křetínský, Havíř, Snopek, Toman, Benák, Mojžíš - Pardavý, Pucher, Uram - Erat, Ludvík, Hradecký - Mareš, Haman, M. Straka - Plášek, Barus, Beroun. Trenéři: Pazourek, Kastner, Skrbek.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio