Hokejisté Budějovic stojí na prahu vyřazení

3. březen 2005

K senzaci se schyluje v semifinále play off první hokejové ligy. Favorizované České Budějovice i s posilami z NHL prohrávají 1:2 na zápasy s Chomutovem, který dnes může překvapivý vývoj série dokonat.

Na vlastním ledě hostí čtvrtý zápas od 17:30. Ke středečnímu vítězství 3:2 v prodloužení pomohlo domácím hráčům i téměř 6000 diváků a podobná kulisa se dá očekávat také dnes.

Severočeši byli blízko k vítězství již v normální hrací době, ale českobudějovický Prospal v 59. minutě v přesilové hře vyrovnal. Stejně jako v prvním zápase série se tak muselo prodlužovat. Na rozdíl od souboje na jihu Čech však tentokrát k samostatným nájezdům nedošlo. Chomutovští totiž zásluhou Mikšoviče v páté minutě nastavení rozhodli o svém triumfu. Ukončit českobudějovický sen o rychlém návratu do extraligy tak mohou již dnes před vlastními fanoušky. Hosté se ujali vedení v nástupu do druhé třetiny gólem Krsteva v přesilovce, ale Chomutov stejně jako v pondělí stav otočil. O vyrovnání se ve 30. minutě postaral Révay, ve 46. minutě pak protlačil puk za ležícího brankáře Cháberu v přesilovce Jíra. Když už se zdálo, že domácí stav 2:1 udrží, přišlo v 59. minutě vyloučení, které vzápětí potrestal Prospal. V nastaveném čase rozhodl protiútok dva na jednoho, když po Malátově přihrávce z voleje skóroval Mikšovic.

Chomutov - České Budějovice 3:2 v prodl. (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0). Branky: 30. Révay, 46. Jíra, 65. Mikšovic - 21. Krstev, 59. Prospal. Rozhodčí: Blecha, Skoupý - bří. Prchalové. Vyloučení: 10:6. Využití: 1:2. Bez oslabení. Diváci: 5800. Stav série: 2:1.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio