Hokejisté Budějovic si připsali první porážku v play off

1. březen 2005

První porážku v play off první ligy v pondělí utrpěli hokejisté Českých Budějovic, když ve druhém semifinálovém utkání podlehli doma Chomutovu 2:3.

Další dva zápasy budou ve středu a ve čtvrtek hostit Severočeši, kteří potrápili vítěze základní části už v neděli, kdy podlehli až po samostatných nájezdech. Série se hraje na tři vítězství. Oproti předchozímu utkání favorizovaný domácí tým od začátku nasadil čtyři útoky a šel brzy do vedení. Sekundu před koncem přesilovky se v sedmé minutě před Horčičkou prosadil důsledný Prospal. Hosté však překvapili obratem. Rovněž v přesilovce vyrovnal zblízka Nosek a o minutu později Boušek z pravé strany vymetl horní roh domácí branky, když Chábera šel na kolena. Ve 24. minutě zvýšil po sólu od modré čáry Jakub Šulc vracející se z trestné lavice. Domácí se vrátili do zápasu díky přesilovkové spolupráci Prospala s Pletkou, z obrovského tlaku v závěru druhého dějství ale už víc nevytěžili. Třetí část zahájili Jihočeši další drtivou přesilovkou, Dvořák a Ference však své příležitosti spálili. Neuspěli ani další domácí hráči. Minutu a devět sekund před sirénou rozhodčí vyloučil Prospala a domácí nemohli zkusit power play.

Výsledek - semifinále: České Budějovice - Chomutov 2:3 (1:2, 1:1, 0:0) Branky: 7. Prospal, 31. Pletka - 13. Nosek, 14. Boušek, 24. J. Šulc. Rozhodčí: Hradil, Trombík - Pala, Brada. Vyloučení: 8:12. Využití: 2:1. Diváci: 4358. Stav série: 1:1.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio