Dynamo si v poháru poradilo s Prachaticemi

7. říjen 2004

České Budějovice dokráčely do dalšího pohárového kola i pod vedením provizorní trenérské dvojice Miroslav Soukup, Pavol Švantner.

Ta změnila sestavu z ligového zápasu s Jabloncem, který se stal osudným kouči Pavlu Tobiášovi, na třech místech a obvyklé opory režírovaly vyrovnaný zápas. Do sedla pomohl hostům jejich bývalý hráč Penner, který před šestnáctkou fauloval a Grznár z trestného kopu uklidil míč k tyči. Po půlhodině si vyměnili míč Vozábal s Lafatou a útočník si vzpomněl na své nedávné střelecké období. Poslední tým druholigové tabulky ale zápas zdramatizoval. Na začátku druhé půle snížil a hosté se pak bránili jeho tlaku. Penner tvrdou ranou zaměstnal obranu, jenže Knietelovu dorážku chytil Kafku. Ve třetí minutě nastavení dotlačili domácí míč až na brankovou čáru, z níž jej po chvilce odkopl budějovický obránce.

Výsledek: Tatran Prachatice - Dynamo České Budějovice 1:2 (0:2). Branky: 54. Luka - 14. Grznár, 32. Lafata. Rozhodčí: Damková. Diváci: 1421.

Sestava Budějovic: Kafka - Horejš (61. Pončák), Homoláč, Leština - Rožboud, Dvořák, Vozábal, Chlebek, Grznár (73. Plocek) - Kulič (84. Matoušek), Lafata. Trenéři: Soukup a Švantner.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio