Dynamo pouze remizovalo se Zlínem

23. květen 2005

Fotbalisté Českých Budějovic na vysněnou výhru nad Zlínem v sobotu nedosáhli a po zisku jediného bodu za bezbrankovou remízu se jim prvoligové břehy opět o kousek vzdálily.

Na čtrnácté Brno Jihočeši nyní ztrácejí dva body, ale mají o zápas více. Přílišná zodpovědnost svazovala Jihočechům nohy. Nejlépe to dokumentovala situace ze šesté minuty, kdy se dva domácí útočníci srazili před zlínskou brankou na hranici malého vápna, přesto Kulič dokázal ještě vypálit. K lítosti Jihočechů však trefil pouze břevno. O čtvrt hodiny později znovu Kulič levačkou načechral míč do nebezpečné blízkosti zlínské branky, ale našel tam jen bránící hráče moravského týmu. Hosté se spokojili s dodržováním defenzivní taktiky, zatímco útočná aktivita jim byla téměř cizí. O několik rychlých výpadů se pokusil Klinka, jeho šance však ztroskotaly na budějovické obraně. Gólmana Kořínka do třetice prověřil dalekonosnou střelou Kulič. Po změně stran předváděli oba soupeři nezáživný fotbal, rozdrobený častým ošetřováním zraněných hráčů. Krajčík byl dokonce odnesen na nosítkách a místo něj na trávník přišel Vyskočil. Jednu z mála příležitostí vypracoval budějovický technik Svoboda, jeho přihrávka z pravého křídla ale adresáta nenašla. Trenér Cipro ve snaze zesílit ofenzivní snažení stáhl dvacet minut před koncem hru jen na tři obránce a hned zaúřadoval Kulič, jenže Chlebek na jeho centr nedokázal včas vystartovat. Největší šance v zápasu přišla v 73. minutě, kdy Kulič zprava nacentroval, ale Vyskočil v ideální pozici hlavičkoval nad břevno. O střelu hlavou se pokusil také Obermajer, mířil však vedle levé tyče. Dvě minuty před závěrečným hvizdem byl těsně před hranicí velkého vápna sražen Chlebek, ale Vyskočil z trestného kopu pouze nastřelil břevno. Budějovičtí trefili konstrukci v zápase dvakrát, do sítě ale míč nedostali.

Výsledek:

Dynamo České Budějovice - Tescoma Zlín 0:0. Rozhodčí: Matějek - Tulinger, Handlíř. ŽK: Kulič - Koubský, Janíček, Jelínek, Klinka. Diváci: 2549.

Sestavy:

Budějovice: Filipko - Pončák, Pivoňka, Obermajer, Leština (67. Adam) - Krajčík (57. Vyskočil), Svoboda, Chlebek, Plocek (77. Myšák) - Kulič, Lafata. Trenér: Cipro. Zlín: Kořínek - Janíček, Koubský, Kroča, Hubáček - Lukaštík (90. Žemlík), Švach (49. Jelínek), Vrtělka, Dobeš - Klinka, Činčala (66. Červenka). Trenér: Hapal.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio