Dynamo nestačilo na Slavii

8. listopad 2004

Dynamo České Budějovice prohrálo ve svém víkendovém utkání s pražskou Slavií a je po třetí domácí prohře za sebou v kritické situaci.

Trenér Slavie Csaplár poslal na trávník pouze jediného útočníka - Vlčka a domácí začali souboj ofenzivněji. Jejich snaha však končila daleko před šestnáctkou. První střelu, ovšem ne příliš tvrdou, vyslal na branku Slavie Vozábal a Černý si s ní hravě poradil. Vlček byl vpředu osamocen, a tak zkusil střelu z dálky Sedláček, Filipko však stačil míč vyrazit. Ve dvacáté minutě ho Sedláček vystrašil ještě víc. Všiml si, že domácí gólman stojí hodně vpředu, z poloviny hřiště poslal z přímého kopu na branku dlouhý lob, ale míč skončil o centimetry vedle. O dvě minuty později našel Zbončákův centr hlavičkujícího Pitáka, ale domácí brankář vytěsnil míč nad břevno. Od té doby už měli hosté převahu, ale pouze ve středu hřiště, k vážnějšímu ohrožení jim chyběla především přesná finální přihrávka. Na Filipka vystřelil do přestávky už jen Vlček, ale ani jeho střela gólmana příliš neohrozila. Po změně stran zatrnulo divákům v 57. minutě. Sedláčkův přímý kop tečoval domácí Horejš a míč olízl tyč. I po dalších Sedláčkových standardních situacích hrozilo největší nebezpečí a také z jedné z nich padaly góly. Slávistický záložník v 71. minutě rozehrál od postranní čáry přímý kop a Adauto, který byl v té době na hrací ploše pouhé čtyři minuty, se ve skrumáži orientoval nejlépe. Po inkasovaném gólu vsadili domácí na ofenzivu. Slavii sice zatlačili na její polovinu, ale hosté byli dál nebezpečnější. V 82. minutě se Sedláček řítil sám na domácího brankáře, ale místo přihrávky na volného Gedeona namířil přímo do Filipka. Tři minuty před koncem však Sedláček zahrával další trestný kop, Latka jej prodloužil na Pitáka a ten z voleje přidal druhý gól. O výhru už nepřipravil hosty ani gól Lafaty v devadesáté minutě.

Výsledek: Dynamo České Budějovice - Slavia Praha 1:2 (0:0) Branky: 90. Lafata - 71. Adauto, 87. Piták. Rozhodčí: Helebrant - Pokorný, Kafka. ŽK: Dvořák, Kulič - Latka. Diváci: 2845.

Sestavy: Dynamo Č. Budějovice: Filipko - Pončák, Horejš, Homoláč, Dvořák - Němec (75. Plocek), Vozábal (72. Adam), Chlebek, Gruber (80. Matoušek) - Kulič, Lafata. Trenér: Žák. Slavia Praha: Černý - Došek, Bejbl, Holeňák, Rychlík - Piták Latka, Gedeon, Sedláček (90. Švec), Zbončák - Vlček (67. Adauto). Trenér: Csaplár.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio