Dynamo na Liberec nestačilo

31. červenec 2006

Před zaplněným hledištěm a pod umělým osvětlením nastoupili hráči Dynama proti úřadujícímu mistru z Liberce. Přes veškerou snahu se jim ovšem uspět nepodařilo a prohráli 0:2.

Obě mužstva začala opatrně a v prvních několika minutách neměli gólmani na obou stranách moc práce. Budějovičtí spoléhali na tvůrce hry Poborského, který doplňoval ze středu oba útočníky. Slovan si ovšem na nejlepšího hráče domácích dával dobrý pozor, a tak se Poborský dostal do prvního kontaktu s míčem až po 15. minutě hry. Již před tím ovšem dokázali hosté z náhodné akce skórovat, když se v 10. minutě dostal k odraženému míči Frejlach a ranou z voleje k tyči překonal nejistého Filipka.

Hráči Dynama se snažili pronikat po křídlech, ale nedařilo se jim centrovat do pokutového území hostů. Největší vzrušení tak do konce prvního poločasu obstaral několikaminutový výpadek umělého osvětlení.

Do druhého poločasu nastoupili Jihočeši mnohem aktivněji. Ani zvýšené úsílí ovšem k vytouženému gólu nevedlo. 15 minut před koncem naopak obdrželi druhou branku, když se na vlastní polovině dostal k míči mladík Blažek, v běžeckém souboji unikl Skálovi a poradil si i s Filipkem - 0:2. V závěru utkání mohl ještě snížit domácí Dvořák, ale jeho hlavičku výborně vyrazil Čech.

Trenér Dynama František Cipro netajil zklámání nad tím, že se jeho hráčům nepodařilo dodržet taktické pokyny. O osudu zápasu bylo podle něj rozhodnuto hned v 10. minutě po zbytečné chybě domácích a následné trefě Frejlacha.

Výsledek:

Dynamo České Budějovice - Slovan Liberec 0:2 (0:1).

Branky: 10. Frejlach, 75. Blažek. Rozhodčí: Kocián - Novák, Pelikán. ŽK: Dvořák, Horejš, Skála (všichni Budějovice). Diváci: 5088.

Sestavy:

Budějovice: Filipko - Kladrubský, Horejš, Skála, Bureš - Gruber, Poborský , Dvořák, Plocek (75. Volešák) - Baláž (68. Adamec), Svátek (53. Mrkvička). Trenér: Cipro.

Liberec: Čech - Šinglár, Zápotočný, Košťál, Janů - Frejlach (85. Matula), Hochmeister, Hodúr, Bílek, Pudil (90. Hamouz) - Blažek. Trenér: Lavička.

autoři: čro čb , Filip Víšek
Spustit audio