Dynamo doma neuspělo ani s novým trenérem

25. říjen 2004

Fotbalisté Teplic v Českých Budějovicích vyhráli rychlou brankou 1:0.

Budějovickým příliš nesvědčil systém hry s pěti záložníky, na který dosud nebyli zvyklí a často na trávníku jen zoufale tápali. Jejich kouč Robert Žák prožil nepovedenou premiéru před budějovickým publikem, pod jeho vedením černobílí ještě neskórovali. Utkání začalo pro domácí šokem. Ve druhé minutě se teplický záložník Benát dostal k odraženému míči a levačkou vymetl šibenici. O dvě minuty později mohli Severočeši zvýšit, když budějovický Dvořák ve skluzu zahrál v pokutovém území rukou, ale Verbíř penaltu zahodil. Míč z jeho kopačky pouze orazítkoval pravou tyč. Po půlhodině měl další obrovskou šanci hostující Fenin, brankář Filipko však jeho střelu zblízka vyrazil. Skórovat mohl také Mašek, jeho nádhernou hlavičku ale Filipko zázračně vytáhl na roh. Domácím nebylo možné upřít snahu, během prvního poločasu si však nevypracovali jedinou šanci, která by vedla ke gólu. Do druhé půle vstoupili Jihočeši raketově, hned z první akce kapitán týmu Vozábal napálil levou tyč. Poté se domácí ještě zmohli na roh a to bylo z jejich strany na dlouhou dobu všechno. Tepličtí se rychle vzpamatovali a znovu ovládli hru. O vzruch se postaral Sabou, jenž přespurtoval s míčem z vlastní poloviny až k brance Budějovic, ale získal jen rohový kop. V 59. minutě měl ojedinělou šanci domácí Grznár, pálil však vedle. Na opačné straně zahrozil Benát. Zápas se dohrával v bezpečné vzdálenosti od obou branek, hosté si závěr s přehledem pohlídali.

Budějovický trenér Robert Žák po zápase obtížně hledal slova. "Zápas se mi hodnotí velice těžko. Chtěli jsme potvrdit bod, který jsme vydolovali na Slovácku, ale hráli jsme špatně a body nemáme," sumíroval. Jeho tým prý zaskočil rychle inkasovaný gól. "Na hráče to padlo, mužstvo bylo pod dekou. V 15. minutě už jsme mohli prohrávat o tři góly, jen díky brankáři Filipkovi to bylo pouze 0:1. Neměli jsme balon pod kontrolou, útočníci nedostávali přihrávky. Do druhé půle jsme šli s odhodláním dostat soupeře pod tlak, ale po 15 minutách už se zápas odvíjel tak, jak chtěly Teplice," posteskl si Žák a dodal, že příští zápasy budou pro jeho tým existenční."

Výsledek: Dynamo České Budějovice - FK Teplice 0:1 (0:1) Branka: 2. Benát. Rozhodčí: Šedivý - Hojsík, Novák. ŽK: Homoláč, Dvořák - Mašek. Diváci: 3075.

Sestavy: Budějovice: Filipko - Horejš, Homoláč, Pončák - Gruber (77. Rožboud), Dvořák, Vozábal, Chlebek, Grznár (63. Plocek) - Kulič, Lafata. Trenér: Žák. Teplice: Poštulka - Kaufman, Rada, Hunal, Krmaš (78. Klein) - Doležal, Benát, Sabou, Verbíř (60. Tesařík) - Mašek, Fenin (90. Rilke). Trenér: Mareček.

autor: čro čb
Spustit audio