Čtyři měsíce mě živilo rozebírání motorů, říká herec Ondřej Veselý

24. únor 2021

Ondřej Veselý má nyní plné ruce práce, hraje totiž postavu Filipa Hilského v seriálu Anatomie života. A to plné ruce lékařské, byť ve své podstatě herecko-lékařské práce. Jak se odborné lékařské scény natáčejí? I to zazní v novém vydání Dámské jízdy.

„Měl jsem to štěstí, že jsem nabídku dostal, když začal ten šílený koronavirus, takže já teď mám práce moc. Jezdím skoro denně do Prahy,“ říká Ondřej Veselý ovšem s tím, že vezme rád jakoukoliv nabídku. Mnoho divadelních aktivit je zastavených, zkouší se, ale nikdo neví, kdy se začne znova hrát.

A sám na tom nebyl Ondřej Veselý vloni během koronavirové krize nikterak dobře. Podobně, jako jeho kolegové, i on opustil divadlo a pracoval jinde.

„Já jsem před tím pracoval u kamaráda, který si založil malou firmičku, kde rozdělával části motorů Takže já jsem u něj ve fabrice normálně dělal, protože jsem nevěděl, jak to všechno bude. Navíc jsem netočil, měl jsem jen divadlo a co si budeme nalhávat, dneska se tím divadlem úplně uživit nedá. Takže já jsem si to vyzkoušel, když jsem rozdělával části motorů a bylo to,… Nemohl bych to dělat pořád,“ popisuje se smíchem Ondřej Veselý (Na snímku čtyři generace Veselých, herec Ondřej, jeho syn Ondřej, táta Míla a dědeček.)

Místo vúně motorů teď při natáčení seriálu z lékařského prostředí cítí vůni krve. Ano, skutečně, ta filmařská, či televizní, chcete-li, totiž skutečně voní. Jak?

Více se dozvíte v Dámské jízdě, kde také zalistujeme netradiční knihou s názvem Kronika rodinných tradic, svátků a radostí a chybět nebudou ani tipy z lunárního kalendáře pro dobrou pohodu.

Připravila Mirka Nezvalová.

Ondřej Veselý v seriálové roli
autor: Český rozhlas České Budějovice
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.