Čtvrteční Noční linka: Vaříte s láskou nebo z povinnosti?

20. říjen 2022

Dnes je Mezinárodní den kuchařů, který patří samozřejmě všem kuchařům, ať už profesionálním nebo „kuchtíkům", které vaření prostě baví. V tento den se konají různé akce spojené s vařením, pečením, smažením a vším co se kuchyně týče. A proč právě vaření nevěnovat i Noční linku?

Jací jste kuchaři? Vaříte rádi a s láskou nebo pouze z povinnosti? Kdo vás to naučil? Dědí se ve vaší rodině kuchařky a recepty z generace na generaci? Co vás v kuchyni nejvíce baví? Jaká jsou vaše oblíbená jídla? Tradiční česká nebo exotická? Sladká nebo slaná svačina? Jaké je vaše oblíbené jídlo, kterým rádi a často hřešíte? Vaříte každý den? Vaříte a vážíte ingredience vždy přesně podle receptu nebo vaříte „od oka“? Chodíte často do restaurace? Co vám chutnalo jako dětem? Co se jedlo dříve a co převládá na stole nyní? Na jaký gurmánský zážitek rádi vzpomínáte?

Vaše příspěvky nám můžete psát na rozhlas.cz/linka, kde si můžete také přečíst vzkazy ostatních. K dispozici je email linka@rozhlas.cz a také telefon 731 800 900.

V době vysílání můžete volat do studia Českého rozhlasu Zlín, ve kterém se na vás těší Jarka Barboříková.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.