Chlum u Třeboně opět ovládli vodníci a jiné pohádkové bytosti

2. srpen 2016

Již od roku 2002 se v Chlumu u Třeboně konají tradiční vodnické slavnosti. Každý rok ovládnou na celý týden město vodníci a jiné pohádkové bytosti. Hlavním pořadatelem hudebně-divadelního festivalu pro děti i dospělé je hudební skupina Rybníkáři.

Letos vodnický splav v Pohádkovém Chlumu u Třeboně trvá od 1. do 5. srpna. „Nabízí program pro malé děti a je opravdu pohádkový. Je mnoho dětí, které vnímají tu vodnickou iluzi, věří, že se skutečně splavou vodníci z celé republiky. A my se snažíme tu iluzi podporovat, co to jde, třeba všichni lidé z realizačního týmu, který je několik desítek, chodí celý týden všude ve vodnických oblecích,“ říká Ivan Studený ze skupiny Rybníkáři.

Na návštěvníky čeká každý den jiná pohádka, denní i noční pohádkový les, pěvecká soutěž Zpívající Žába nebo pohádkové dílny pro nejmenší.

V dopoledních hodinách lidé spatří vodníky po okolních kempech a den vždy skončí písničkovým večerem. Podrobný program festivalu najdou zájemci na webových stránkách pohadkovychlum.cz.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.