Českobudějovický hokejista Michálek byl draftován v prvním kole

23. červen 2003

Nejvýše postaveným českým hokejistou letošního vstupního draftu zámořské NHL se dnes v Nashvillu stal podle očekávání Milan Michálek.

Osmnáctiletého českobudějovického útočníka, který v letošní sezoně nahlédl i do reprezentace a zahrál si dokonce na světovém šampionátu ve Finsku, si vybrali v prvním kole jako celkově šestého hráče v pořadí "Žraloci" ze San Jose.

"Měli jsme o něj zájem už nějakou dobu," přiznal generální manažer Doug Wilson. "Věřte mi, že z toho máme radost," pochvaloval si, že v Michálkovi získal toho, koho si vyhlédl. Technicky zdatný Michálek může podle mínění odborníků okamžitě naskočit do NHL; jeho nespornou výhodou je, že už ostruhy získával mezi dospělými. Rodák z Jindřichova Hradce je nejvyšší volbou San Jose od roku 1998, kdy klub draftoval jako třetího celkově obránce Brada Stuarta. Michálka doprovázeli na cestě do zámoří rodiče.

Jako první vystoupil na pódium komplexu Gaylord Entertainment Center kanadský brankář Marc-Andre Fleury, jehož služby si zajistil Pittsburgh. Gólman celku Cape Breton z juniorské QMJHL byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem letošního mistrovství světa hráčů do 20 let, na kterém "Javorové listy" získaly stříbro. Od začátku organizovaného výběru talentovaných hráčů v roce 1963 je Fleury teprve třetí brankářskou jedničkou v jeho historii.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio