Červená řepa je dnešním tématem Domácího štěstí
Jsme na začátku dalšího roku, ve kterém si budeme každý den připomínat staré časy. Naši předkové jsou totiž studnicí rad a nápadů, které přináší skutečné Domácí štěstí. Dnes se zastavíme v kuchyni a dodáme si velkou dávku prospěšných látek díky červené řepě. Možná se budete divit, ale jedli ji už ve starověku.
Kořen řepy je totiž plný zdraví. Pomáhá třeba růstu vlasů a nehtů. Blahodárně působí také na srdce, protože upravuje srdeční puls. Prospívá našim nervům, cévám a kůži. Odkyseluje, odvodňuje a je dobrý na střeva, protože je zbavuje škodlivin a tuků.
Červenou řepu můžete jíst nakládanou nebo ji přidat do zeleninové polévky. Stejně tak se hodí do salátu s kouskem křenu, do pomazánky s tvarohem a výborná je i pečená. Myslím, že každý určitě najde způsob, jak ji do jídelníčku zařadit.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka