Č. Budějovice představí na Urbisu Čtyři Dvory

11. duben 2003

Zejména rozvojovou lokalitu Čtyři Dvory, která leží mezi třemi největšími městskými sídlišti, chtějí České Budějovice představit potenciálním investorům na letošním ročníku veletrhu Urbis.

Fórum investičních příležitostí se koná v rámci stavebních veletrhů od 13. do 17. dubna v Brně. Jeho návštěvníci budou mít možnost seznámit se s územním plánem Českých Budějovic a s významnými podniky, které ve městě působí.

"Je to zajímavé území (Čtyři Dvory) s přírodní enklávou, takže případný investor bude muset při realizaci svého záměru respektovat zachování i podporu stabilizované plochy krajinné zeleně a lesních porostů," řekl ČTK náměstek českobudějovického primátora Juraj Thoma. V lokalitě, která již má zpracovanou urbanistickou studii, by mělo vzniknout společensko-obchodní centrum, ale také zařízení pro rekreaci a sport. Ve Čtyřech Dvorech získalo město od armády bývalé kasárny, které zahrnují zhruba dvanáctihektarový areál. Nachází se v něm mj. asi 40 objektů v různém technickém stavu. Součástí areálu je například kinosál a tělocvična. Urbis se koná v Brně souběžně s mezinárodním stavebním veletrhem IBF a mezinárodním veletrhem technického zařízené budov SHK. Loni se ho na 5742 metrech čtverečních zúčastnilo 134 vystavovatelů ze čtyř zemi.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio