Budvar pronikl do londýnských restaurací

15. srpen 2003

Pivovaru Budějovický Budvar se letos podařilo proniknout do sítě stylových restaurací Conran Restaurants v Londýně a do nejoblíbenějšího soukromého klubu Groucho Club, který navštěvují hlavně spisovatelé a hudebníci.

Mluvčí pivovaru Denisa Mylbachrová ČTK řekla, že ležák z Českých Budějovic se také stal nejprodávanějším nápojem v Home Baru, který si oblíbila například zpěvačka Kylie Minogue.

"Budějovický Budvar je ve Velké Británii importovaným českým ležákem číslo jedna. Británie je jedním z nejúspěšnějších exportních trhů Budějovického Budvaru, který zde prodává svůj originální ležák Budweiser Budvar již od 70. let," uvedla Mylbachrová. V loňském roce založil českobudějovický pivovar v Británii kvůli stagnujícímu prodeji dceřinou společnost BBUK, která za prvních šest měsíců letošního roku zvýšila prodej o více než 25 procent. Jako jediný český pivovar byl Budějovický Budvar pozván k účasti na největších britských pivních slavnostech The Great British Beer Festival, které se konaly tento měsíc. Zúčastnilo se jich přes 200 britských a stejný počet zahraničních pivovarů z Česka, Německa, Itálie, Belgie, Nizozemí, Ruska i Spojených států amerických.

O účasti pivovarů na slavnostech rozhoduje pořadatel, jímž je organizace CAMRA, která si klade za cíl zachovat co největší množství značek piv a široký výběr pro spotřebitele. V rámci prezentace Budějovického Budvaru se na nich představilo rovněž několik malých českých pivovarů.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio