Budějovičtí hokejisté porazili Slavii 2:0

29. březen 2006

Hokejisté Českých Budějovic uspěli v prvním semifinálovém zápase a po velmi vyrovnaném souboji porazili pražskou Slavii v Sazka Areně 2:0.

Jihočeši už od začátku utkání dokazovali, že jejich výhry nad Libercem nebyly náhodné. Hned v první třetině si vytvořili několik dobrých šancí, ale výborného Fraňka v brance slávistů nepřekonali. Skórovat se nepodařilo ani Pražanům, kteří ztroskotávali na pozorném Turkovi.

Druhá třetina se nesla v duchu té první. Budějovice byly opět velmi aktivní a dobře napadaly slávisty už ve středním pásmu. A když se slávistům podařilo projít obranou Jihočechů, naráželi na nejlepšího muže zápasu - Turka. Nepřekonal ho ani Prorok při vyloučení Hřebejka, a tak skončila druhá třetina také bez branek.

Vyrovnaný boj pokračoval i ve třetí části hry a dlouho to vypadalo, že se utkání dostane až do prodloužení. V 53. minutě měla Slavia v přesilovce další šanci, ale ani tu nevyužila. Následně se na trestné lavici sešli dva slávisté. Bednář šel pykat za příliš mnoho hráčů na ledě a brzy po něm dostal Graňák 2+2 minuty za nebezpečnou hru vysokou holí. Budějovice tuto výhodu využily dokonale. V přesilovce 5 na 3 se sice nejprve nemohli prosadit, ale několik vteřin před jejím koncem se po buly uvolnil Vak a bekhendem prostřelil Fraňka. V pokračující přesilové hře 5 na 4 si na modré čáře zpracoval Vydarený vysoký puk a nechytatelnou střelou zvýšil na 2:0 pro hosty. Časomíra ukazovala 58. minutu a slávistům zbývalo jen málo času na to, aby dokázali zvrátit nepříznivé skóre.

Pražané se před Turka ještě několikrát dostali, ale ten byl v tomto zápase neprůstřelný. 12 tisíc fanoušků tak v Sazka Areně přihlíželo radosti Jihočechů, kteří pro sebe získali první semifinálový zápas.

Výsledek:

Slavia Praha - České Budějovice 0:2 (0:0, 0:0, 0:2).

Branky a nahrávka: 54. Vak, 58. Vydarený (Kotrla). Rozhodčí: Minář, Homol a - Čech, Chytil. Vyloučení: 10:6, navíc Duda (Slavia) 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 12.011. Stav série: 0:1.

Sestavy:

Slavia Praha: Franěk - Kadlec, Kolařík, J. Novák, Žižka, Žabka, Graňák, Pojkar - Bednář, Beránek, Tomica - Prorok, Vlasák, Sup - Duda, Divíšek, Dlouhý - D. Hruška, Sobotka, Kopecký - Vondrka. Trenéři: Růžička, Weissmann a Kalous.

České Budějovice: Turek - Posmyk, Gřegořek, Harant, Kutlák, Kotaška, Vydarený, Mucha - M. Hudec, Brabenec, Veselý - Hřebejk, Šimánek, Sailer - L. Květoň, Vak, Kotrla - Gulaš, Mertl. Trenéři: Jandač a Kupka.

autoři: čro čb , Filip Víšek
Spustit audio