Budějovičtí hokejisté dobyli libereckou arénu i podruhé

14. březen 2006

Hokejisté Českých Budějovic dokázali, že nedělní vítězství nad Libercem nebylo náhodné a porazili nejlepší celek základní části extraligy na jeho ledě i ve druhém čtvrtfinálovém utkání. Zápas skončil 4:1, stav série, hrané na čtyři vítězné zápasy, je 2:0 pro Budějovice.

Ani v tomto zápase nemohli Liberečtí postavit do branky zraněného Milana Hniličku, a tak jejich svatyni opět hájil druhý brankař Falta, jeho náhradníkem byl Stejskal. Hnilička se sice ještě objevil na rozbruslení, ale k zápasu nenastoupil.

Budějovice vstoupily do zápasu aktivně a domácí se dostali do hry až v první přesilovce. Ovšem Turek veškeré jejich šance spolehlivě kryl. Stav se nezměnil ani během několika dalších přesilových her, první třetina tedy skončila bez branek.

Jako první se gólově prosadili domácí hráči. Po rychlém protiútoku skóroval Podkonický. Liberec po gólu ožil, ale všechny jejich výpady končily na Turkovi. Brzy udeřilo na opačné straně. Budějovičtí hráli přesilovku a Kutlák od modré prostřelil Faltu.

Následovalo 23 sekund, ve kterých sehrál nešťastnou roli liberecký brankař. Nejdříve ho překonal po výpadu zpoza branky Hřebejk a brzy nato nezachytil Falta ani střelu Posmyka ze středního pásma.

Náskok 3:1 dal Jihočechům klid. Přes soustředěnou obranu se liberečtí hráči dostávali jen sporadicky a gól nedokázali vstřelit ani během mohutného náporu při Posmykově vyloučení. To se ovšem na druhé straně podařilo Brabencovi, když po tvrdé střele Gřegořka, dával do prázdné brány.

Stav 4:1 vydržel až do konce zápasu a budějovický tým si tak odvezl z "nedobytného" Liberce dvě výhry, což může v dalším vývoji play off sehrát velmi důležitou roli.

Výsledek:

Bílí Tygři Liberec - České Budějovice 1:4 (0:0, 1:3, 0:1).

Branky a nahrávky: 26. Podkonický (Vaic) - 29. Kutlák (Sailer, Šimánek), 33. Hřebejk (Mertl), 33. Posmyk (Gřegořek, Brabenec), 53. Brabenec (Gřegořek). Rozhodčí: Šindler, Turčan - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 13:14, navíc Harant (Budějovice) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 5333. Stav série: 0:2.

Sestavy:

Liberec: Falta - J. Moravec, Richter, Jiří Hanzlík, Derner, Krstev, Hlavačka, Holub - Vaic, Podkonický, Šachl - Čermák, Rataj, Tomajko - Pletka, Vampola, S. Procházka - Klimenta, Víšek, P. Rozsíval. Trenéři: Paleček, Dvořák a Kapoun.

České Budějovice: Turek - Posmyk, Gřegořek, Harant, Kutlák, Kotaška, Vydarený, Mucha - M. Hudec, Brabenec, Veselý - Šimánek, Hübl, Sailer - Bělohlav, Vak, Kotrla - L. Květoň, Mertl, Hřebejk. Trenéři: Jandač a Kupka.

autoři: čro čb , Filip Víšek
Spustit audio