Budějovice ukončily sérii v Liberci

21. březen 2006

Hokejisté Českých Budějovic dokázali v pátém utkání čtvrtfinále play off extraligy porazit Liberec 6:2 na jeho ledě a poustoupili do semifinále. Série skončila 4:1 na zápasy pro České Budějovice. V semifinále čeká Jihočechy pražská Slavie.

O osudu utkání opět rozhodly přesilové hry. Budějovice v nich vstřelily v pondělním zápase celkem 4 branky.

Oba celky se musely obejít bez několika opor, domácí postrádali Procházku, Moravce a distancovaného Jiruše, Jihočeši se museli obejít bez zraněného Bělohlava a Hübla. Do zápasu vstoupili lépe Liberečtí a hned v první minutě zápasu se ujali vedení zásluhou Šachla. Hráči Budějovic se ovšem dostali rychle zpět do zápasu, když po necelé minutě dokázal Hniličku prostřelit Hudec. Druhý gól Jihočechů vstřelil ten samý útočník v dvojnásobné přesilové hře. Další gól vsítil obránce Vydarený v přesilovce 5:4 a Budějovice rázem vedly 3:1. Hosté bezchybně bránili a hráči Liberce se nedokázali prosadit ani v několika přesilových hrách. Naopak hráči Budějovic dokázali dvě vteřiny před koncem první části hry zvýšit skóre na 4:1, když Hniličku překonal Harant.

O zápase bylo v podstatě rozhodnuto. Liberec se sice snažil zápas zdramatizovat, ale narážel na bezchybného Turka. Stav zápasu se tak měnil opět po střele jednoho z Budějovických obránců. Na 5:1 se trefil Posmyk. V přesilovce sice ještě domácí Šachl dokázal snížit, ale budějovický Brabenec v 54. minutě svojí trefou pečetil výsledek na konečných 6:2 pro Jihočechy.

Výsledek:

Bílí Tygři Liberec - České Budějovice 2:6 (1:4, 0:1, 1:1).

Branky a nahrávky: 1. Šachl (Tomajko), 48. Šachl (Podkonický, Vaic) - 2. M. Hudec (Brabenec, Gřegořek), 6. M. Hudec (Posmyk, Veselý), 7. Vydarený (Hřebejk, Kotrla), 20. Harant (M. Hudec, Brabenec), 34. Posmyk (Sailer, Šimánek), 54. Brabenec (Posmyk). Rozhodčí: Rejthar, Bolina - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 8:10, navíc Holub (Liberec) 10 min. Využití: 1:4. Diváci: 6873. Konečný stav série: 1:4.

Sestavy:

Liberec: Hnilička - Holub, Jiří Hanzlík, Derner, Richter, Krstev, Hlavačk a - Vaic, Podkonický, Pletka - Čermák, Šachl, Tomajko - Klimenta, Plodek, Víšek - Vampola, Rataj, P. Rozsíval. Trenéři: Paleček, Dvořák a Kapoun.

České Budějovice: Turek - Posmyk, Gřegořek, Harant, Kutlák, Kotaška, Vydarený, Mucha - M. Hudec, Brabenec, Veselý - Hřebejk, Šimánek, Sailer - L. Květoň, Vak, Kotrla - Mertl, od 58. navíc Gulaš a J. Hanzal. Trenéři: Jandač a Kupka.

autor: čro čb
Spustit audio