Budějovice prolomily Libereckou pevnost

13. březen 2006

Hokejový Liberec v letošní sezoně poprvé doma prohrál. Zasloužili se o to hokejisté Českých Budějovic, kteří vyhráli v prvním zápase play off 2:1. Vítězný gól nedělního zápasu vstřelil v 58. minutě slovenský bek Tomáš Harant.

Hned od začátku zápasu bylo jasné, že se ani jeden z týmů nepustí do bezhlavého útočení. Vyrovnaný průběh zápasu narušila až chyba budějovické obrany, po které se dostal sám před Turka bývalý českobudějovický hráč Šachl a s přehledem proměnil. Přestože si Liberečtí poté vytvořili tlak, další puk za Turkova záda nedostali. V 15. minutě první třetiny přišla pro domácí velká rána, když se jim zranil do té doby bezchybný Hnilička a do brány nastoupil druhý brankař Falta.

Jihočeši přidali na tempu i důrazu a odměnou jim bylo vyrovnání z hole Kutláka, kterému adresoval přesnou přihrávku Viktor Hübl. Liberečtí se poté již neprosadili, ale podařilo se to hráčům Budějovic. V 57. minutě šel na trestnou lavici liberecký Čermák a při přesilovce dokázal skórovatl slovenský obránce ve službách Českých Budějovic Harant. Prodloužení si domácí nevybojovali ani při minutové power play. Play off tak začali lépe Budějovičtí a vedou v sérii 1:0 na zápasy.

Výsledek:

Bílí Tygři Liberec - České Budějovice 1:2 (1:0, 0:1, 0:1).

Branky a nahrávky: 8. Šachl (Vaic, Podkonický) - 27. Kutlák (Hübl, Harant ), 58. Harant (Hübl). Rozhodčí: Bolina, Rejthar - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 7:8. Využití: 0:1. Diváci: 5653. Stav série: 0:1.

Sestavy:

Liberec: Hnilička (15. Falta) - J. Moravec, Richter, Jiří Hanzlík, Derner , Krstev, Hlavačka, Holub - Vaic, Podkonický, Šachl - Čermák, Rataj, Tomajko - Pletka, Vampola, S. Procházka - Klimenta, Víšek, P. Rozsíval. Trenéři: Paleček, Dvořák a Kapoun.

České Budějovice: Turek - Posmyk, Gřegořek, Harant, Kutlák, Kotaška, Vydarený, Mucha - M. Hudec, Brabenec, Veselý - Šimánek, Hübl, Sailer - Bělohlav, Vak, Kotrla - L. Květoň, Mertl, Hřebejk. Trenéři: Jandač a Kupka.

autoři: čro čb , Filip Víšek
Spustit audio